В края на миналата седмица ДАНС се похвали, че 129 скрити порносайта в българското интернет пространство са спрени в рамките на мащабна международна операция срещу организираната престъпност. В сряда правоохранителни органи от 16 европейски държави, съвместно със служби от САЩ и Канада, са провели операция ONYMOUS, насочена срещу т.нар. „тъмен интернет” в TOR мрежата. Целта на операцията е била спиране на сайтове, разпространяващи и промотиращи незаконни стоки и услуги в интернет, задържане на престъпните групи, които ги администрират и използват. Спрените сайтове съдържали  материали със сексуално насилие над деца,  данни за кредитни карти, наркотици, оръжия, поръчкови убийства, незаконна търговия с биткойни и изпиране на пари.

Българските сайтове, които показват откровено порно между малолетни – секс на обществени места, свирки в училищни стаи и прочее, продължават да работят без проблем, установи проверка на TrafficNews.bg. И това далеч не е всичко.

Във Фейсбук „почитатели” събират поне десетина страници, в които се качват скандални снимки на момичета, които са много далеч от пълнолетието. Те носят провокативните имена „Курволяк”, „Курволяк БГ”, "Курвите на Пловдив", "Български мръсници", "Курволяци на рояци", "Малки курви и прочее. Не съдържат фотографии на разсъблечени тийнейджърки и видеа – изкушение за всеки педофил.  Момичетата фигурират с имената си, част от които са истински, тъй като имат и лични профили и в социалната мрежа, а някои не пропускат да съобщят и града, в който живеят.  Администраторите на тези страници стимулират феновете си да харесват страниците, като обещават при определен брой лайкове нова доза еротика.  "Пращайте ни снимки на (малки) курви или техния Фейсбук - анонимността е гарантирана". Коментарите под снимките са брутални. Целта на създателите на тези уж е да се подиграят на т.нар. „курви”, но коментарите под снимките на непълнолетните момичета не съдържат никакви критики. Напротив - читателите обясняват в подробности какво могат да направят със съответната персона от типа на „яко секси маца, падне ли ми, ще я скъсам…”

Факт е, че момичетата от снимките са максимум на 16 години, някои от тях посочват набори 00 и 01.  Има и такива с вид на 12 годишни. Позират като фотомодели от мъжки списания. Някои от снимките са селфита /задължително с нацупени устни и премрежен поглед/, други са правени от друг човек. На много от кадрите се виждат плюшени играчки, учебници.

Родителите на тези деца едва ли подозират  за „извънкласните” им занимания. Защото българинът най-много се страхува „да не се изложи пред чужденците”. И пред съседите естествено. Затова не е зле да влязат в час с модерните технологии и да хвърлят по едно око на фейсбуците на отрочетата си. Защото ДАНС и другите специални служби все още не са стигнали до социалната мрежа. Въпреки, че сайтовете и страниците съществуват от доста време във виртуалното пространство. Администраторите могат да бъдат подведени под отговорност поне по няколко члена от Наказателния кодекс, стига някой да се заеме и да установи кои са и къде са. Или трябва да чакаме дъщерята на някой висш политик да лъсне в „Курволяк”, за да се сети някой че никой не е застрахован.

TrafficNews.bg