Оргазмът при жените е едно от най-големите удоволствия и в никакъв случай не е нещо толкова трудно постижимо. Просто мъжът трябва да бъде отдаден, мотивиран и не на последно място добре информиран, за да знае точно как да стимулира достатъчно своята половинка.

За все повече женски оргазми и щастливи дами, ето 7 неща, които жените биха искали мъжете да знаят за оргазма, съветва rozali.com:

Оргазмът невинаги идва със силно „озвучение“

Оргазмите могат да бъдат различни и докато едни са мини искрички, други са истински фойерверки. Всички видове оргазми са приятни, просто при някои невинаги жените имат нужда да крещят от удоволствие. Това не омаловажава факта, че оргазмът е налице.

Стимулацията с пръсти не е гаранция за оргазъм

Стимулацията с пръсти може да бъде много възбуждаща и нагорещяваща сексуалния акт, но тя не е гаранция за оргазъм. Един мъж може да възбуди жената по много различни начини. Освен това много пъти достигането на оргазъм при жените е нещо, за което се изисква истинско майсторство.

Едно и също действие не е равно на „винаги оргазъм“

Само защото една жена свършва често в определена поза или с конкретно движение, докато мъжът е „там долу“, това не означава, че оргазмът ѝ е гарантиран всеки път. При представителките на нежния пол едно и също действие определено не е гаранция за оргазъм всеки път.

Любовна игра = по-голям шанс за оргазъм

Всъщност любовната игра е задължителна освен в някои моменти-изключения като например секс на обществено място, когато няма много време и пртньорите трябва да преминат директно към действие. Любовната игра е от съществено значение, когато става въпрос за женски оргазъм. Колкото по-възбуждаща и интересна е тя, толкова е по-голям шансът жената да достигне до връхната точка.

Липсата на оргазъм не означава липса на удоволствие

Понякога оргазмът просто не идва. В това няма нищо трагично, ако сексът сам по себе си е бил забележителен. Мъжете трябва да знаят, че липсата на оргазъм не означава липса на удоволствие при жената. Особено ако липсата на оргазъм не зачести твърде много.

Клиторният и вагинален оргазъм са две различни неща

Някои жени могат да достигат оргазъм само при стимулация на клитора, други единствено при натиск на G-точката им, докато трети изпитват и двата вида оргазъм. Всеки мъж сам трябва да разбере към коя група точно спада неговата половинка.

Секс играчките помагат

Мъжете не трябва да гледат на секс играчките като на техен враг. Всъщност понякога секс играчките могат да се окажат точно това, от което жената се нуждае, за да достигне оргазъм. И в това няма нищо лошо.