Жените понякога подценяват интимния контакт, докато пък при мъжете това е точно обратното. Лекарите обаче напомнят - това е естествен физиологичен процес. 

Ако един полово зрял човек не си набавя системно това, то тялото му ще алармира. Сексът наистина е естествена нужда, която дава отражение на организма ни.

Лекари от цял свят посочиха какви сигнали ни дава тялото ни, че ни е необходимо да правим любов и защо трябва да се вслушваме в него. 

Първите три може би са известни на почти всички - поява на акне, лошо настроение и прострация. Това обаче не са единствените признаци, ето и останалите: 

Намаляване на прага на болка, чести боледувания, безсъние и дори намаляване на бюста. Понякога дори не може да асимилирате добре информацията, която получавате от околните и заобикалящия ви свят.

На последно място можем да наредим и стареенето на кожата. По време на полов акт количеството колаген в тялото на жената се увеличава, което означава, че еластичността на кожата се подобрява, а броят на бръчките по лицето намалява. За да изглеждате винаги на 18 години е достатъчно да правите секс по 3-4 пъти седмично.