Защо премълчаването на сексуалните фантазии стои в основата на много раздели и как споделянето на сексуалните фантазии може да спаси и значително да подобри взаимоотношенията ви с партньора?

Малко или много всеки има сексуални фантазии, но мнозина ги пазят в тайна в притеснението си каква реакция ще предизвикат у партньора им. А точно премълчаването е причината за голяма част от изневерите и разделите впоследствие. Ето защо, независимо дали сексуалните фантазии ще бъдат облечени в действия, поне е важно да бъдат споделени.

Това е като да споделите с партньора си още в начална фаза дали търсите дългосрочна връзка, дали искате деца или не и въобще какви са ви очакванията за в бъдете от взаимоотношенията ви. При крайна несъвместимост поне е ясно, че няма за какво да си губите времето взаимно. Така е и със сексуалните фантазии. Ако единият крайно много иска нещо в леглото, което другият по никакъв начин не е съгласен да му го даде, то връзката е обречена още със започването си.

Какви са ползите от споделянето на сексуалните фантазии?

  • Споделянето на сексуалните фантазии увеличава интимността и доверието в една връзка.
  • Споделянето на сексуалните фантазии работи като естествен афродизиак и за двамата партньори.
  • Споделяйки своите сексуални фантазии давате зелена светлина и на партньора си да сподели своите тайни сексуални желания.
  • Прозрачните и искрени отношения в една връзка са основна превантивна мярка срещу изневяра.
  • Обсъждането на сексуалните фантазии изгражда силна емоционална връзка и улеснява комуникацията по други трудни теми, касаещи връзката ви, за в бъдеще.
  • Споделянето на сексуалните фантазии всъщност често се оказва забавна тема, която завършва със секс, който е много по-освободен.