Понякога отношенията в дългите връзки стават някак скучни. Нормално е страстта не винаги да е като в началото, ежедневието често е по-силно от нас. Това обаче може да охлади чувствата на двете половинки и да доведе до семейни проблеми и дори изневери.

Именно затова, независимо от това от колко време сте заедно, не трябва да спирате да „разпалвате“ страстите на своя партньор. Ето и няколко съвета:

Намерете малко време един за друг

Откриването на вашите модели на поведение, навици и склонности може и невинаги да е най-забавният процес, но не го пренебрегвайте, защото по-дълбокото себепознаване ще ви позволи не само да работите за приемането на себе си, но и да проявявате повече състрадание и любов във връзката си.

Опознайте партньора си в детайли и неговите ерогенни зони

Има два теоретични подхода към ролята на интимността (близостта) за качеството на сексуалния живот.

Едната теория казва, че интимността е враг на сексуалното желание. Че се нуждаете от приключения, мистерия и дистанция, за да се възбуждате лесно и силно от партньора си.

Другата теория казва, че интимността е ключът към желанието. Че трябва да се изучавате в дълбочина и непрекъснато да се стремите да се опознавате повече.

Кое е правилното? Нито едното. Или и двете. Зависи от това какви сте вие и как преживявате сексуалността.

Пробвайте да говорите мръсно и да играете ролеви игри

Някои забавни начини да се отървете от рутината в леглото включватговоренето на мръсни приказки и играенето на роли по време на секс. Не се стряскайте от мисълта, че това не е за вас. И двете могат да са по-лесни, по-секси и по-малко глупави, отколкото си мислите.

Не забравяйте, че сексуалният ви живот е част от вашия живот

Отнасяйте се със същото уважение и разбиране за важност към интимния си живот, както и към работата, приятелството, хобитата, здравето и т.н. Вашето удоволствие си струва да отделите време, енергия и пари, не мислите ли?