Като за всяко нещо, и за суинга ще откриете всякакви мнение. Особено такива в двата полюса. За практикуващите го е начин на живот и път към върховното удоволствие. За консервативните или незапознатите е „чиста проба долнопробен разврат”. Къде е истината и какво всъщност представлява суингът.

Най-простата дефиниция е разнообразия. Двойки се събират, опознават, общуват и правят секс с размяна на партньорите. Суингът не е типичен групов секс или оргия. Участниците, суингърите, са двойки, които заедно предприемат нетрадиционните сексуални подвизи. Суингът не се счита за изневяра и се практикува само от хора, които са готови на тази крачка и не изпитват смущение да наблюдават партньора си как прави секс с общ познат. В този смисъл – в суинга няма място за ревниви и консервативни хора.

Думата е с английски произход и в буквален превод означава „въртя се, завъртам се, люлея се”.  В Америка и Западна Европа, терминът суинг е отдавна познат и дори сформира своя собствена субкултура. Със собствени клубове, заведения, сайтове, провеждат се дори лекции и семинари по темата. Според статистиката по света има 3 милиона суингъра и бройката им непрестанно нараства.

В България от няколко години вече има суинг-клубове и сайтове за суингъри, където желаещите могат да се регистрират и да си устройват срещи. Разбира се участниците минават през щателна предварителна проверка. Като едно от основните изисквания е мъжът и жената да са в сериозна връзка Не се гледа с добро око на посетители, които си водят някого за параван, с цел да се отдаде на безразборен групов секс. Суингът е нещо различно.

Методите за намиране на партньорска двойка са многообразни, но традиционно опознаването става по Интернет. В специални сайтове двойките се регистрират и откриват подходящи за тях партньори. След онлайн комуникация те пристъпват към среща, на която продължава опознаването и всеки преценява дали има желание за сексуален контакт. Има двойки, които са дори семейни приятели и откриват взаимното си желание за подобни преживявания. Сексуалните подвизи може да се реализират в хотел, в дома на някой от участниците или в суинг-клуб, където има специално пригодени за целта помещения.

На суинг-сбирките може да присъстват повече от две двойки. Дори да се включат и десетина души обаче, всеки от участниците трябва да харесва останалите и да не се смущава от това, което предстои. Вариациите на суинга са много. Ето малка част от тях:

  • Soft Swing– участниците предпочитат само ласки, докосване, милувки, най-много орален секс. Същинския секс оставят за сериозния си партньор.
  • Full Swap – партньорите си позволяват абсолютно всичко, за което може да се досетите. Размяната може да е с всеки един от участниците, да се прави секс с няколко партньора и дори със същия пол (по-скоро само за жените). Няма ограничения в „похватите“, стига да са по взаимно съгласие.
  • Отворени срещи– Когато суингърите се разменят и правят секс в една стая. Това всъщност е „традиционният“ начин за практикуване на суинг. Най-възбуждащата част за суингърите е да наблюдават партньора си как прави секс с друг и да бъдат наблюдавани, докато го правят.
  • Затворени срещи– Суингърите се опознават, харесват се взаимно, но след размяната правят секс в отделни стаи и не се наблюдават.

Суингърите, които членуват в клубове, имат свои задължителни правила. Едно от най-важните е, че отказът на някой от участниците да прави каквото и да било с друг участник трябва да бъде моментално уважен

Абсолютната цел на суингърите е удоволствие. Всякакви форми на непожелано насилие са изключени. Всички участници са длъжни да спазват и няколко изисквания за поверителност – Всичко си остава между участниците, да се уважи желанието за анонимност, да не се коментират преживяванията извън клуба и други. Личната хигиена и добрият външен вид са ключови за това как ще бъде приет човек в групата на суингърите.

Ако желаете да разнообразите сексуалния си живот с подобно преживяване, е важно да сте го обсъдили подробно с любимия. Суингът не е за всеки. Ако се решите на него, без и двамата да сте сигурни, че го искате, най-вероятно ще развалите връзката или брака си. Според заклетите суингъри, суингът е за стабилни и истински обичащи се двойки, които търсят в тези забавления начин да разнообразят живота си, без да влагат излишни чувства. Често това са хора до 20 години, които все още търсят щури преживявания и такива над 30-35, които са преминали периода на страстното влюбване, когато „светът е за двама“.

Готови сте за суинг парти? Изчакайте няколко месеца в пълно убеждение, че го искате и двамата и тогава преминете към действие. Не се поддавайте на моментния импулс, защото не всеки може да понесе гледката да види как любимият прави секс страстно с обща позната. Когато сте сигурни, че това няма да провали отношенията ви, тогава може да експериментирате.