Когато човеците изпитват химия, тя се предлага в различни форми и размери, в зависимост от вида на връзката - романтична, платонична, професионална и т.н.  

Какво е романтична химия?

Всеки се стреми към перфектната симбиоза между партньорите, където никой не може да оспори, че са сродни души в съвършена хармония. Това дори да звучи малко захаросано, всяка връзка ще има някои върхове и спадове, но тази, в която има силна химия, се възстановява бързо от низините и се радва на още по-големи пикове.

Комуникацията и усилията са от съществено значение за насърчаване на растежа и за създаване на химия, но каквото и да правите, не може да я фалшифицирате. Ако два химикала реагират един с друг, това е част от присъщото им качество. При хората е абсолютно същото. Или вие двамата имате романтична химия, или не.

Ето 5 черти, които са показателни за химията между хората.

  1. Взаимно очарование

Първият признак на химия е, когато партньорите споделят романтично очарование един с друг. Комуникацията е безспирна, защото взаимният им интерес надхвърля обичайните разговорни теми и любезности. Партньорите, които имат романтична химия, ще имат истински интерес и ще инвестират в това, което мислят и имат да кажат. Това явление е част от „влизането в главите един на друг“, което често е най-лесно разпознаваемата черта в отношенията с романтичната химия.

  1. Силна емпатия

Емпатията е способността да се разбират и споделят чувствата на друг човек. Много хора са съпричастни по природа и могат да проявят съпричастност към всеки. Видът на емпатия между хора с романтична химия е много по-дълбок от обичайния вид емпатия. Съпричастността към любовен партньор означава, че единият ще бъде наранен, когато другия го боли. Тази емоционална комуникация ще стане напълно автоматична между партньори, които споделят силна романтична химия.

  1. Емоционална заразност

Докато романтичните партньори порастват заедно, те ще могат да изразяват как се чувстват и ще отразяват чувствата си един на друг чрез емоционалната си връзка.

Те ще поемат тежестта на стреса и тъгата, които партньорът им изпитва инстинктивно. Тези видове романтични партньори ще изпитват радост от успехите на другия и ще бъдат рамо, на което може да се плаче.

  1. Синхронизиране

Това са всички стереотипни неща, които двойките правят заедно. Завършване на изреченията един на друг, всеки знае какво мисли любимият му, без да го изразява, възприемане на хобита на партньора, общуване чрез езика на тялото и прочее. Двойките, които имат наистина силна романтична химия и са прекарали години в насърчаване на любовта си, ще бъдат напълно в крак един с друг. Това не означава, че никога няма да има търкания или разногласия.

  1. Физическо привличане

Повечето от нас намират много хора за физически привлекателни, но това не е свързано само с външния вид. Сексуалното влечение между хора с романтична химия се отнася до всички физически качества на партньора и интимно познаване.