Защо реагираме по различен начин към нещата, които нашите партньори казват сравнение с това, ако ни го кажат приятели или познати? Когато нашите приятели ни говорят, ние сме склонни да се плъзгаме по повърхността на думите им.
Но когато сме във връзка с някого, силните емоции между които лавираме, могат да ни накарат да анализираме всяка дума и да намираме значение, което нашият партньор не е вложил в тях и дори не си е и помислял.
Когато сме разделени с партньора си, емоционалните залози стават още по-високи. Всяка дума, която обменяме е изпълнена с чувство, и могат да накарат и двама ви да летите на крилата на щастието или да изпаднете в неконтролируема ярост.

За да върнете бившият си партньор обратно при вас, трябва да намерите точните думи.

Но какво да кажем за обратното?
Наясно ли сте с тези неща, които никога, никога, никога не трябва да казвате, ако искате да спечелите сърцето му отново?
След като прочетете статията, някои от вас могат да си помислят: „О, Боже, аз казах всички тези неща, той никога няма да се върне обратно“.

НЕ СЕ ПАНИКЬОСВАЙТЕ! Това все още е възможно и аз ще ви кажа как точно да го направите.

Но, моля ви, да дадете тържествено обещание пред себе си и то точно сега.

Вдигнете дясната си ръка и повторете:

„Заклевам се, че от този момент нататък, че аз никога, никога повече няма да казвам тези неща на бившия си партньор.“

  1. Липсваш ми толкова много! Ако ти не се върнеш, аз ще направя …
    Това е нещо, което може да изглежда оправдано само в собствената ви глава. Някой ви причинява болка, така че просто трябва да го помолите да спре да го прави. А защо да не му покажете и последиците от неговите действия.

Не забравяйте обаче, че имате цел: да накарате бившият да се върне. А това не помага по никакъв начин и под никаква форма.
Винаги можете да заплашвате бившите си с каквото пожелаете.. Можете да кажете „Ако не се върнеш, аз никога няма да обичам отново“ или „Аз винаги ще бъда самотна“. В определени моменти това твърдение може да ви се струва вярно и да го чувствате точно така, но дали е добре да го изказвате на глас и то пред бившия си?!

Всичко, което бившият ви чува е “ боли ме и грешката е твоя „. Дори ако си мислите, че го казвате по хубав или романтичен начин, вие трупате цяла купчина от емоциии върху него, оказвате му натиск и това няма да го накара да се върне. Това ще го прогони надалеч.

Можете да опитате и по-различен подход, като „Ако не се върнеш, аз ще продължавам да опитвам да променя нещата. Никога няма да се откажа.“ В определен момент това може да изразява истинските ви чувства или да се опитате по този начин да изразите своята преданост и любов, но дали той ще разбере точно това?!
2. Всичко е по твоя вина!

Понякога наистина е трудно да се запази добрият тон, особено когато раздялата е действително по негова вина.

Може би вече знаете, че да сочите с пръст няма да помогне да спечелите бившият отново, но нека спрем и разгледаме защо точно това е ужасно неправилна стратегия.

Вашите отношения са приключили за сега. Но това е добре, защото можете да започнете отначало и да изградите нови, много по-добри взаимоотношения с бившия.

Но ако все още сте на етап раздяла и говорите за вина, тогава все още сте твърде далеч от изграждането на нови отношения. Ако отново и отново преживявате миналото , това няма да накара бившия да се влюби във вас.

Представете си, ако отиде в автокъща и продавачът, вместо да ви предложи нова кола, просто продължи да говори за това, колко ужасен е стария ви автомобил. Това ще бъде
доста отвратителен техника за продажби, нали? И все пак това доста добре представя усещането за това, какво правиш с разкопаването на стари, болезнени спомени отново и отново.

  1. Хайде да си поговорим …

По-нагоре споменах , чe понякога думите могат да звучат различно. Много е лесно на този етап да накарате бившият ви да се чувства като „затворник“ на този етап от връзката ви, ако не подбирате вашите думи внимателно.

Дори и да сте внимателни в това, което казвате, ако го „ заливате с думи“ , той може да се почувства така, сякаш живеe в клетка.
Разбирате ли какво имам предвид?

Пускате му съобщение на сутринта: „Хей, надявам се да имаш един прекрасен ден!“
След това, по време на работа, му пишете, за да го попитате как е и къде е .

След това му изпращате снимка на вашия обяд.

След това го питате какво е намислил за по-късно и да му разказвате личните си планове в детайли.

След това го осведомявате в реално време какво правите вечерта без него и дори детайлите като например „Хммм, мисля да си взема душ“.

Тогава следва последно послание към него – желаете приятни сънища.

Целият процес започва отново на сутринта.

Дори и нищо да не ви каже, вие абсолютно го задушавате, и ще го прогоните, ако продължавате да го обстрелвате по този начин.

Ако вие сте разделени, всеки от вас се нуждае от малко лично пространство, за да помисли за нещата , които са се случили и да постави своите емоции в ред. Той не може да направи това, когато вие непрестанно го атакувате.

Нали знаете, че има една стара поговорка за това , „ако обичаш нещо, му дай свободата „?! Има толкова много истина в тази поговорка.

Много е важно да дадете пространство на бившия партньор и избегнете това да го карате да се чувства в капан.

  1. Не измисляйте лъжи, че всичко, което правите без него е страхотно!

„Карах каяк с Бионсе, сега съм на уикенд с моята нова любов!“

Всички знаете, че е от огромно значение, да направите себе си съблазнителна и интересна, а може би дори да предизвикате малко ревност, ако искате да си върнете любимия човек.

Все пак, това трябва да се направи по много специфичен и деликатен начин. Това, което никога не трябва да правите, е просто да си измислите един куп неща за това колко страхотен е живота ви, с надеждата, че той ще дотича обратно при вас. Причина номер едно е, че може да ви хване в лъжа и тогава вие ще изглеждате жалки.

Освен това има останал и елемент на отчаяние. Значи вие сте на едно страхотно парти , но спирате времето, за да пишете на бившия си в 3 часа сутринта? Това означава, че без значение колко се забавлявате, вие все още мислите за него.

И защо въобще трябва да лъжете? Защо да се правите, че сте добре? Защо не започнете действително да се забавлявате? Повярвайте ми, знам, че разбитото сърце може да унищожи вашия апетит за живот, но ако можете да намерите сили и да се върнете в реалността и да заемете мястото си в света, няма да се налага да лъжете, че се наслаждавате на живота си.

  1. Искаш ли да го направим за последен път?

Понякога може да ви липсва бившият както по физически, така и по емоционални причини. Това е добре, ако в двойката сте имали голяма сексуална химия.

Изкушението да има един последен път е непоносимо на моменти, но това рядко е добра идея. Ако физическата страна е всичко, което ви интересува, тогава наистина трябва да си зададете въпроса , дали това ще е за последен път.

Без значение какви са вашите предпочитания, дали да правите секс с някого, когото обичате или да правите секс с някого, за когото не ви пука.

Все пак трябва да знаете, че да правите секс отново е много рисковано. Има шанс чувствата да надделеят след това, особено ако все още има никакви признаци за емоционална връзка. Интензивността на секса прави още по-трудна задачата да се справите с емоциите и да стигнете до момента, в който вие двамата можете да бъдете отново заедно.

Ако възнамерявате да използвате секса като средство за договаряне, за да го накарате да говори с вас отново или да се върне обратно, моля, не го правете. Не правете секс с надеждата, че той ще започне отново да говори с за вас за евентуално общо бъдеще.

Трудно е когато сте гола да създадете честна, емоционално овладяна и смислена връзка.

  1. Мразя те!

Както вече видяхме, има много интензивни емоции по време на раздялата и често те могат да бъдат тъмни, гневни емоции. Това е добре и напълно естествено.
И е добре да изразявате чувствата си в открита, честна комуникация.

Понякога обаче трябва да се борите с желанието да го „разкъсате на парчета“. И трябва да се борите, защото гневът няма да помогне да постигнете целите си.

Всички тези емоции – ярост, гняв, любов, омраза – всички те в момента са част от едно и също чувство: чувството на неудовлетвореност.

Вие сте разочаровани за нещата, които никога не ви е казал. Вие сте разочаровани за нещата, за които сте говорили, но не са изяснени. И вие сте разочаровани, че той не е с вас , когато трябва да бъде.

Всичко това Ви кара да крещите , но всъщност това е признак на безсилие. А лек за безсилието е търпението.

Вашите отрицателни емоции са нещо, което трябва да се освобождава бавно с течение на времето. Не е необходимо да крещите в лицето на бившия.

  1. Обичам те!

Двете най-сложни за произнасяне думи!.
Ние изпитваме огромна радост, когато ги чуем. Но само понякога. Друг път, чувстваме страх или срам, или раздразнение. Или може би просто нищо. Зависи кой ги казва.

Когато кажете „Обичам те“ на бившия – това е краят на пиесата. Вие възлагате всичките си надежди на тези две малки думи и се надявате, че отговорът ще бъде „И аз те обичам“.

Но това се случва твърде рядко. „Обичам те“ е толкова непреодолима фраза за един бивш, че е малко вероятно да го чуете. Освен ако поводът за раздялата не е в това, че той се е чувствал недостатъчно обичан.
„Обичам те“ е изявление, което е истина за вас. Става въпрос за това как се чувствате вие и какво искате. Това няма покритие с неговите чувства и потребности. Така че в известен смисъл е малко егоистично да се каже: „Обичам те“ на някой, който не иска да го чуе.

За да разпалите умиращата страст в една минала връзка е необходимо да се фокусирате върху неговите нужди и потребности и да загърбите своите.

Любовта е двупосочна улица, и за всичко, което получавате, вие трябва да сте готова да дадете нещо обратно. След като той разбере това – тогава ще бъде готов да ви приеме обратно в живота си.

 

 

Източник: uspeshni-vrazki.com