За никого не е тайна, че сексът в сериозните връзки намалява бавно, но сигурно с времето. По последни данни, изследвани двойки признават, че мисълта за секс все по-рядко изниква в съзнанието им. Задълженията и работата до толкова натоварват съзнанието им, че единственото им желание е кротно и спокойно да се отпуснат в леглото. Социолози от Вашингтон са решили да намерят решение и на този въпрос. В стремеж да излекуват умората от ежедневието, споделят тези няколко съвета:

1. Превърнете секса в приоритет.

Опитайте да смекчите умората си с непрестанните мисли за сексуални изживявания с партньора ви. По този начин края на работния ви ден няма да бъде начало на почивката, а старт на експериментите и страстта.

2. Поставете брака си на централно място.

Всеки има своите задължения, грижа за децата и задачи в работата. Но не допускайте да забравите причината за сватбената халка на пръста ви. Поддържането на любовта и желанието трябва да бъдат главните ви задачи, за да не се налага да сменяте статуса и фамилията си.

3. Събуждайте се един до друг.

Напоследък излизат материали, които съветват двойките да спят на различни легла, за да се сплотяват. Не го правете. Това единствено, ще подсили изнервеното положение. А и допирът до тялото на любимия, винаги предизвиква желание за удоволствия.

4. Обявете очакванията си.

Филми, предавания, еротика, голи списания. Кажете гласно какво искате без да се притеснявате от половинката си. Когато си мислите, че желанието ви напълно е изчезнало, възродете го с някои нововъведения в спалнята. Опитайте да откриете на екрана нови удоволствия, които да пренесете в дома си.

5. Не бъдете толкова сериозни.

С времето отношенията с любовта на живота ви, стават привидно формални. Разговори за времето и за сметките, които очевидно изключват секса от живота ви. Припоменете си милите обръщения и скритите любовни сигнали.

6. Бъдете спонтанни.

Това е нещо, което отдавна сте забравили, нали? Е, време е да се активирате отново. Изненадвайте се един друг и ще усетите бавния прилив на желание. Излезте от графика и се развълнувайте. Спомнете си удоволствието от времето на първите срещи. Не забравяйте - ако искате промяна в леглото си, първо трябва да започнете с отношенията помежду си.

Източник: Actualno.com