Любовта е от основните нужди на всеки човек. Нейното намиране и запазването ѝ обаче се оказват предизвикателство за много хора. Едно от най-болезнените усещания пък е да намериш любовта и да осъзнаеш, че тя не е това, което трябва да бъде.

Любовта идва по различно време и в различни форми. Любовта е различна за хората. Но безусловната любов има едно общо нещо помежду си – тя не изисква и не дава, за да получи. Тя не задушава, а само прегръща. За съжаление, не всички могат да обичат истински или с тази безусловна любов, защото много често се намесват егото, минали травми и подсъзнателни страхове. 5 знака подсказват, че това, което сте смятали за любов, не е било наистина любов:

Не сте били отворени към човека

Любовта включва пълно отваряне към партньора. Уязвимост и разкриване. Преодоляване на страха от това, че другия ще види не само хубавите неща в теб. Показване на слабостите, с които обаче не се злоупотребява.

Раздялата не беше толкова трудна, колкото мислехте

Ако сте преживяли раздялата много по-лесно, отколкото сте очаквали, значи не сте обичали наистина. Вече дори не се сещате често за човека. Разбира се, никой не трябва да страда твърде продължително, защото това е мазохизъм. Но ако сте си тръгнали и не ви е боляло наистина, значи не сте обичали безусловно.

Карахте се често

Няма връзка без конфликти. Въпросът е тези конфликти разрешават ли се по един конструктивен начин или едни и същи проблеми са причина за постоянни караници. Когато двама души не могат да разрешават проблемите си, това означава, че всеки се бори само за своята истина, а не за общата – тази на любовта.

Повече тъга, отколкото щастие

Любовта не трябва да бъде равна на болка. Ако имате повече трудни моменти и негативни емоции, отколкото щастливи моменти и положителни емоции, това не е любов.

Не го чувствахте „правилно“

Когато обичаш някого наистина и ти е писано да бъдеш с него, сякаш го знаеш и с душата си. Повечето пъти, в които човек изпитва съмнения дали тази връзка е точната за него, най-вероятно това не е така. В отношения, които не са хармонични и изпълнени с любов и двамата партньори могат да усетят това, дори да не желаят да го признаят пред себе си.