В днешно време сексът за една нощ вече не се смята за толкова скандално и немислимо нещо, както е било само няколко десетилетия по-рано. Сексуалната култура става все по-либерална и много хора не отхвърлят възможността да правят секс за една нощ. И все пак – дори и при този вид сексуален акт има няколко основни правила, които ще ви спестят объркването след това, пише rozali.com. Какво се случва след като вълнуващото изживяване приключи?

Дори да сте си изкарали прекрасно през изминалата нощ, на следващия ден несигурността и съмненията започват да се появяват. Беше ли просто секс за една нощ или е възможно да бъде началото на нещо повече? Именно тези объркващи мисли и емоции са предизвикателство за част от хората, преживели секс за една нощ, особено ако другият човек наистина им е допаднал. Следващите съвети ще ви помогнат да минимизирате потенциала за неловкост и наранени чувства, както и ще засилят усещането за забавление.

Не очаквайте сексът за една нощ да прерасне в нещо повече

Лесно е да се увлечете от близостта и сексуалната химия, смятайки че вече сте срещнали подходящия човек. Но неслучайно сексът за една нощ се нарича по този начин – по-голяма част от хората го правят единствено заради изживяването, без да желаят последващо обвързване. Разбира се, не е изключен напълно и вариантът, при който сексът за една нощ прераства във връзка, това обаче е по-скоро изключение. Ето защо най-добре е да сдържате очакванията си, отдавайки се единствено на момента, пише Fakti.bg.

Не бъркайте сексуалната близост с емоционална близост

Сексът за една нощ е интензивно и вълнуващо изживяване, наситено със сексуална близост. Не бива обаче да я бъркате с емоционалната близост – нещо, което може да има само в една връзка. Ако правите разграничение между двата типа близост, по-лесно ще може да се отърсите от своите очаквания сексът за една нощ да бъде началото на любовни отношения.

Не бъркайте желанието си за още секс с желание за връзка

Понякога, когато двама души правят секс за една нощ и наистина им хареса, могат да решат да го повторят отново и отново… Последващият контакт обаче отново не означава, че отношенията ви ще се трансформират във връзка. По-скоро в неангажиращ секс, носещ физическа наслада. Ако човекът отсреща иска да ви опознае повече, много скоро ще даде индикации за това. В случай, че срещите ви останат единствено на ниво секс, недейте да имате различни очаквания.

Ако не се чувствате сигурни – не го правете

Каквото и да прави човек, той трябва да бъде в комфорт с решението си. Ако имате колебания дали сексът за една нощ е подходящ за вас, по-добре не го правете. Също така, ако чувствате, че не може да овладеете очакванията си за „нещо повече“, също не го правете, защото рискувате накрая винаги да бъдете разочаровани. За да изживеете секса за една нощ наистина пълноценно, трябва да сте спокойни с идеята, че повече никога може да не видите или чуете този човек.