Ако никога досега не сте използвали вибратор, вероятно изборът на този вид секс играчка ще бъде донякъде предизвикателство за вас. Какво трябва да знаете преди да купите първия си вибратор?

Светът на секс играчките е огромен и разнообразен, което може да затрудни избора ви, когато сте „начинаещи“. Купуването на вибратор значително може да подобри мастурбацията ви, като ви помогне да разберете какво точно харесвате. Когато сте наясно кое ви носи най-голямо удоволствие, съществува много по-голям шанс да достигнете до непознати нива на оргазъм. Може да използвате вибратор, ако сте необвързани, както и ако сте във връзка (някои двойки включват вибратора по време на секс).

Какво трябва да имате предвид, ако за пръв път ще си купувате вибратор? Няколко съвета ще ви помогнат да направите по-подходящия избор:

Направете самостоятелно „проучване“

Мастурбирайте без секс играчки, за да добиете представа какво точно работи при вас и какви усещания харесвате. След това може да купите вибратор, който да отговаря на вашите изисквания. Има няколко основни вида вибратори, създадени за стимулиране на определени зони. Техният вид, размер и вибрации обаче са най-разнообразни. Кой вид ще изберете вие, зависи изцяло от вашите предпочитания и какво ви доставя най-голямо удоволствие.

Изберете качествен вибратор

Индустрията на секс играчките е известна като нерегулирана, така че е важно да изберете качествен вибратор, изработен от безопасни материали (силикон или твърда пластмаса). Инвестирането на повече пари в известна марка вибратори ще ви гарантира качество. Прочетете ревюта в интернет, за да се насочите към най-правилния избор.

Преценете от какво имате нужда

Ако сте напълно сигурни какъв точно искате да бъде вашия първи вибратор, струва си да инвестирате повече пари в по-качествен продукт с повече скорости, например. В случай обаче, че все още нямате напълно ясна представа от какво се нуждаете, купете по-бюджетен вибратор (без да правите компромис с качеството). По този начин, ако не сте избрали правилния вид вибратор, винаги може да отделите още пари за друг модел.

Бонус съвети:

  • Когато получите своя първи вибратор, прочетете инструкциите – това ще ви помогне да се справите по-лесно. Би могло да има някои специфични настройки и функции, за които няма как да знаете предварително.
  • Първият път, когато използвате вибратор, трябва да бъде в подходяща обстановка. Да се чувствате в настроение за това и да сте отпуснати. Отделете достатъчно време, за да изследвате тялото си с помощта на новата секс играчка.
  • Винаги почиствайте своя вибратор. По този начин ще избегнете риска от инфекции. Прочетете инструкциите, за да разберете кой е подходящият метод за почистване – това най-често варира според материала, от който е направен самия вибратор.