В обновения списък със санкции на ЕС са включени петима руски граждани, сред които двама заместник-министри, 14 жители на Източна Украйна и 9 "юридически лица" от сепаратистките Донецка и Луганска народна република. Новият списък е публикуван в официалното издание на ЕС и от същия момент е влязъл в сила, съобщи ТАСС.

В списъка, предвиждащ замразяване на авоари и визови забрани, фигурират първият заместник-министър на отбраната на Русия Аркадий Бахин и зам.-министърът Анатолий Антонов. Включени са също генерал-лейтенант Андрей Картаполов - началник на управление в руския Генерален щаб, певецът Йосиф Кобзон от ръководството на комисията по култура в Държавната дума и Валерий Рашкин, лидер на московската партийна организация на комунистите, коментира Медиапул.

В него са влезли освен това 14 лидери на украинските сепаратисти, включително Арсений Павлов по прякор Моторолата, прочул се с интернет излъчвания на бойните действия в Източна Украйна.

Новите ограничения разширяват "черния списък" на ЕС, който включва 151 граждани на Русия и на Украйна. Това са представители на руското ръководство и на силовите структури,
руски депутати и бизнесмени, хора от местните власти в Крим, а също и украинци - политици в опозиция на Киев и водачи на сепаратистите. Санкционираните компании стават 37.

TrafficNews.bg