Най-малко 21 души са загинали след мощни бури и торнадо, връхлетяло Мисисипи снощи. Стихията е събарила покриви на домове, почти изравнявайки някои квартали и спирайки тока за хиляди, съобщиха официални лица в събота сутринта.

Усилията за търсене и спасяване на жертвите на бурята започнаха, след като торнадо удари градовете Силвър Сити и Ролинг Форк, последният от които беше описан от един жител като заличен.

„Никога не съм виждала подобно нещо“, каза Бранди Шова пред CNN. „Това беше страхотен малък град, а сега го няма.“

В опустошения Ролинг Форк торнадото повреди домове и сгради, изпотроши дървета и прекъсна електропроводи в района, каза Шовах пред CNN. Торнадото се движело с 50 мили в час, когато се намираше над града малко след 20 часа. 

Най-малко 13 смъртни случая са регистрирани на около 60 мили северозападно от Джаксън в силно засегнатия окръг Шарки, където се намира Ролинг Форк, според съдебния лекар от окръга Анджелия Истън. Други трима починаха и най-малко двама души са в критично състояние в окръг Хъмфрис, каза директорът за управление на извънредните ситуации Ройс Стийд пред CNN рано в събота сутринта. В окръг Карол трима души са загинали, каза съдебният лекар Марк Стайлс. Освен това двама души са били убити в окръг Монро в североизточната част на Мисисипи, каза съдебният лекар Алън Гърли.