Броят на убитите при израелски въздушни удари в централен Бейрут тази вечер достигна 18. 92 души са били ранени, съобщи ливанското здравно министерство, цитирано от ДПА.

Агенцията отбелязва, че това е третата атака на Израел в центъра на Бейрут от началото на кампанията му срещу ливанското движение „Хизбула" миналия месец.

Фотограф на Асошиейтед прес на място съобщи, че е засегната долната половина на осеметажна жилищна сграда, където се чуват взривове. На мястото на инцидента са пристигнали голям брой линейки, съобщи БТА. 

Целта на атаката е била да бъде елиминирана висша фигура от ливанското движение „Хизбула", каза по-рано представител на ливанските сили за сигурност, цитиран от Ройтерс. Не е ясно дали въпросният човек е сред убитите.

През последните 24 часа ливанското звено за реагиране при кризи съобщи, че при израелски бомбардировки са загинали 28 души, а 113 са ранени, с което общият брой на убитите в Ливан от началото на войната през октомври миналата година достигна 2169 души, а ранените са 10 212.

От началото на войната при нападения на „Хизбула" са убити 28 цивилни в Северен Израел, както и 39 израелски войници.