Специалните служби са задържали 11 души, сред които четирима терористи, участвали пряко в терористичното нападение в кметството на Крокус, работата по установяване на съучастниците продължава, съобщи Центърът за връзки с обществеността на Федералната служба за сигурност на Русия.

"В резултат на действията на специалните служби и правоприлагащите органи бяха задържани 11 души, включително четирима терористи, пряко замесени в терористичната атака в кметството на Крокус", заявиха от агенцията.

Специалните служби продължават да работят за установяване на съучастниците на терористите, участвали в терористичната атака.

"След терористичната атака престъпниците са възнамерявали да преминат руско-украинската граница и са имали съответните контакти от украинска страна", заявиха от специалната служба. "Разследването на терористичната атака продължава", допълниха от СРС.

Броят на загиналите при терористичния акт в кметството на Крокос нарасна до 115 души. Според пресслужбата на Следствения комитет на Русия причините за смъртта са огнестрелни рани и отравяне с продукти на горенето.

"Към момента броят на загиналите е 115 души. Броят на загиналите ще продължи да расте. По предварителни данни причините за смъртта са огнестрелни рани и отравяне с продукти на горенето", се казва в съобщението.

Българският президент и политици остро осъдиха терористично нападание в Москва. 

"България винаги е осъждала всички форми на тероризъм и нападения срещу невинни граждани, където и когато и да са се случвали", написа Радев в социалната мрежа "Екс".

Тероризмът е най-тежката заплаха за цивилизацията, посегателство срещу изконните човешки ценности - живота и мира, се казва в позицията на Пеевски.

Кошмар в Москва: 40 убити и 100 ранени при атака в концертна залаРусия определи нападението като терористичен акт

Разпространиха снимка на предполагаемите атентатори от стрелбата в Москва

Путин пожела бързо възстановяване на ранените при смъртоносната атака в МоскваЖертвите са най-малко 60, а ранените са над 100

Вашингтон е предупредил Москва седмици преди терористичното нападениеФедералната служба за сигурност е предотвратила атака срещу синагога в Москва

Българин в Москва: Жертвите към момента са близо 100, никой не е очаквал такава атакаНикой в Русия все още не казва кои са нападателите

Задържаха двама заподозрени за терористичната атака в МоскваСмята се, че са граждани на Таджикистан

Президентът осъжда терористичното нападение край МоскваТой изказа съболезнования на семействата на загиналите при атаката в Красногорск

Три деца са сред жертвите на терористичното нападение в Москва121 души са приети в болница

Пеевски: Осъждаме бруталното масово убийство на невинни в МоскваТероризмът е най-тежката заплаха за цивилизацията, заяви още той