Саудитска Арабия издаде първите шофьорски книжки на десет жени. Кралството се подготвя след три седмици да вдигне единствената в света забрана за жени да шофират, но някои от тези, които агитираха за правото на шофиране, остават в ареста.

В правителствено заявление се съобщава, че десетте жени с издадени книжки вече притежават такива от други държави, включително САЩ, Великобритания, Ливан и Канада.

Те преминаха кратък шофьорски изпит и очен преглед преди да им се издаде свидетелство в Главното управление на автомобилното движение в столицата Рияд. Международни медии не присъстваха на събитието, пише dunavmost.com

Други жени в цялата страна се подготвят за правото си да шофират от 24 юни чрез изкарване на шофьорски курсове в университетски кампуси само за жени. Някои дори се обучават да станат шофьори в компании за таксиметрови услуги като "Юбер". Саудитските жени дълго се оплакваха, че трябва да наемат скъпоструващи мъже шофьори, да използват такси или роднини мъже, за да ходят на работа и да пазаруват.