Училище във Франция приема в класните си стаи истински овце. И не, това не е шега. Това е реална кампания на родители, които правят всичко възможно, за да спасят от затваряне учебното заведение, в което учат децата им.

Училището се намира в малко френско селище в подножието на Алпите с по-малко от 4000 жители. На образователната институция било съобщено, че един от класовете ще бъде закрит, след като броя на учениците в училището се смъкнал от 266 до 261.

Мерките трябвало да бъдат драстични и да бъдат предприети веднага. Затова вместо ученици записали овце, които да ходят на училище.

Всичко разбира се е фиктивно и животните не влизат наистина в клас. Въпреки това обаче имената на 15 домашни животни са били вкарани в регистрите, а кампанията е благословена лично от кмета на френското градче.

В списъка били записани имената на животните, данните от удостоверенията им за раждане. Документацията била напълно изрядна.

Пред френското издание "Ле Паризен" една от майките, участнички в кампанията, разказва, че за жалост образователната система в цялата страна се свежда само до цифри.

"Числата в училището се покачват, значи нямаме проблем", заявява категорично майката.