Тръмп и щабът му ще заведат дела във всички щати, в които Байдън води в изборния резултат. Причината - настоящият президент е убеден, че изборите са манипулирани. 

"Доказателства има в изобилие - просто прегледайте медиите", заяви Тръмп. Отново той не посочи никакви конктретни факти. 

През целия ден в профила на президента в Туитър излизаха статуси с тест "Спрете броенето!" и "Спрете измамата!". Припомняме, че вчера Тръмп поиска от съда в Мичиган да спре незабавно броенето на бюлетините. Мотивите бяха, че на републиканците им бил отказан достъп до помещенията, в които случва това. По-късно подобни искания бяха отправени в Пенсилвания и Джорджия, въпреки че Тръмп водеше в резултата.

Междувременно властите в Пенсилвания пряха обработката на бюлетините, съобщава СиЕнЕн.

Обработката на бюлетини е спряна в окръг Филаделфия, където се намира едноименният град - най-големият в щата. В същото време, преброяването на гласовете е временно спряно - поне до петък - в окръг Алегейни, където се намира вторият по големина град в Пенсилвания - Питсбърг. В щата като цяло републиканецът Доналд Тръмп държи лидерството с 50,3% от гласовете, докато Байдън има 48,5%. Във въпросните два района обаче преднината е за Байдън. 

По-рано републиканските представители заявиха също, че ще поискат ново преброяване в Уисконсин. Според Фокс нюз републиканската централа също планира да оспори предполагаемите нередности на изборите в Невада.

Както вече съобщихме, на опонента му Джо Байдън е необходима победа в Аризона и Невада, за да спечели изборите. . 

Към момента Тръмп води в щата Джорджия. Бюлетините там са преброени на 99%. Резултатите от вота все още не са окончателни и в Невада, Северна Каролина и Пенсилвания. Социологическите проучвания сочат, че Байдън е фаворит в Невада, а досегашният президент - в останалите щати. В случай, че Байдън спечели Аризона обаче, дори и победата в Невада би му осигурила необходимите 270 гласа, за да спечели изборите.