Снежна буря е обхванала източното крайбрежие на САЩ. Очаква се тя да се усили по-късно днес. До момента са станали стотици катастрофи по заледените пътища от Северна Каролина, до северното крайбрежие, съобщават властите. 

Ню Йорк е под няколко сантиметра сняг. По данни на Национални метеорологичен център на САЩ ще бъдат засегнати северните части от щата Ню Джърси, централната част на Пенсилвания, югоизточната част на щата Ню Йорк и щата Масачузетс. Повече от 60 милиона души са засегнати от огромната снежна буря.

Очаква се дебелината на снежната покривка да достигне до 60 cm, а скоростта на вятъра до 80 км/ч. Пътуването ще бъде затруднено, възможно е да има прекъсвания на електрозахранването и паднали дървета. Губернаторът на Ню Джърси обяви извънредно положение преди да започне бурята, като прикани гражданите да останат по домовете си и да избягват да шофират.

От МвНР съветват българските граждани по възможност да не излизат навън до отминаване на бурята и да се съобразяват с препоръките на местните власти.