Русия не остана по-назад: Похвали се с 92% ефективност на ваксината "Спутник"

Броят на заболелите по време на тестовете е по-малък, отколкото при Пфайзър

Свят
11.11.2020 21:45 711 1
Русия не остана по-назад: Похвали се с 92% ефективност на ваксината

Ефикасността на руската ваксина срещу новия коронавирус "Спутник V" от третия етап на изпитанията достигна 92 процента според първия междинен анализ, съобщават световни агенции. Резултатите от анализа бяха публикувани в социалните мрежи. В хода на изследванията е проучен ефекта на ваксината върху 16 000 доброволци. Те са получавали доза от ваксината или плацебо. 

" По разпределянето им в групата на плацебо и на ваксина беше определено, че ефективността на "Спутник V" е 92 процента" - пише в съобщението.

Броят на разболелите се в изпитанията на "Спутник V" е значително по-малък от 94-имата инфектирани в тестовете на експерименталната ваксина на "Пфайзър" и "Бионтек". За потвърждение на ефикасността, която беше обявена над 90 процента, "от "Пфайзър" искат да достигнат 164 инфектирани.

Наблюденията на 10 000 ваксинирани сред допълнителните доброволци извън клиничните изпитания потвърждават ефективността на "Спутник V" над 90 процента.

Досега не са наблюдавани и сериозни странични ефекти. Някои от ваксинираните са развили грипоподобни симптоми, придружени с треска, слабост, главоболие, болка на мястото на инжекцията.

Наблюдението на участниците в изследването ще продължи шест месеца. Припомняме, че руската ваксина бе регистрирана, преди да бъде даден старт на широкомащабните проучвания.

 

Напишете коментар
Вашите коментари през Trafficnews.bg
1 Коментара
Сортирай по
коментар

Димитър Пенев Попов 21:50, 11.11.2020

Стари седесари и млади фашунгери, никаква руска ваксина, нека умрем от ковид-19!

Oтговора2
коментар

Димитър Пенев

Чак се чудя как не е 99 % ефективна. Но за такива боклуци, като теб най-добре да те пипне не саво короната, ами и чума червен боклук.

коментар

Димитър Пенев Попов

Аз съм шизофреник, тоя коментар по-горе е моето второ аз, което иска да ни самоубие!

Вашият коментар през Facebook

Изпрати новина