Известният английски модел и участник в шоуто "Love Island" Софи Градон, която през 2009 година спечели титлата Мис Великобритания, наскоро бе открита мъртва в дома си в Портланд.

Подробности за смъртта на момичето не се съобщават, но приятелите й са изразили версии за самоубийство. Британският психолог Абигейл Сан изследва сложността на живота на звездите в шоубизнеса като Софи и връзката им с популярната социална мрежа "Инстаграм".



Според клиничния психолог, социалните мрежи могат да влошат психичното здраве на известните личности, особено тези, които използват "Инстаграм", пише Zdrave.to

"Софи Градон участва в риалити шоу. Звездите в подобни проекти са първите, които са подложени на атака. Те нямат възможност да се скрият зад ролята на измислени герои, както актьорите във филмите. Тези хора постоянно са в полезрението на обществото и са зависими от външната оценка и броя на последователите в мрежата", обяснява специалистът.

Поради факта, че звездите са принудени непрекъснато да променят живота си в полза на феновете, моментното им психическо състояние е известно на много малко хора.



След трагичната смърт, подробностите за която полицията още не е разкрила, приятелите на Софи започват да споменават версията "самоубийство". Те също така казват, че моделката имала проблеми, била е депресирана и че е имала финансови затруднения. Но в профила на красавицата, където има 494 000 последователи, виждаме само снимки на успешен и луксозен начин на живот.

"Много от моите клиенти чувстват постоянен натиск, защото живеят натоварен, вълнуващ живот, който показват в социалните мрежи. Това създава социална тревога", коментира Абигейл Сан.

Когато напуснах "Love Island", бях изпаднала в дупка заради негативните коментари към мен. Започнах да вярвам, че онова, което хората казват за мен, е вярно. Тормозът в мрежата понякога е по-страшен от този в живота. Троловете те правят уязвими", споделя преди време Софи Градон.