В САЩ е обявена награда от 20 000 долара за всяка информация, свързана с местонахождението на Шон Ричард Кристи от щат Пенсилвания. Властите предполагат, че той замисля покушение над президента Доналд Тръмп, съобщава USMS, цитиран от Дир.бг.

За ареста на 27-годишният Кристи има издадена федерална заповед за арест. Причината е,че той е публикувал в социалните мрежи открити и недвусмислени заплахи по адрес на прокурор и президента на САЩ.

Мъжът пише, че е недоволен от действията на федералните власти и направо заплашва: "Почакайте и ще видите. Обещавам, че ще изпратя куршум в главата на прокурор Морганели, както и в главата на президента Тръмп".

След като написал това в социалните мрежи, Кристи изчезнал. По следите му са всички спецслужби на щатите, както и някои от федералните агенции.

За последно мъжът е видян в щат Кентъки, където е откраднал джип. Предполага се, че това е вторият задигнат от него автомобил. Агентите на ФБР се надяват да го хванат, преди да приведе заплахите си в действие.