Пореден протест в Париж прерастна в сблъсък с полицията. Хиляди излязоха по улиците на няколко френски града, за да се обявят против законопроекта за сигурността, който те смятат за "убиващ свободите", предаде Франс прес. Според властите в сблъсъците са участвали ултраси и вандали. 100 души са задържани.

Димонстрантите излязоха в столицата днес, макар че официално съобщение за протест не бе публикувано. Шествието бе ескортирано от полицията.

Протестиращите са недоволни от опитите на правителството да даде повече правомощия на полицията. Проектът на закон за така наречената глобална сигурност бе приет от депутатите в долната парламентарна камара, но от седмици поражда критики заради спорен член, наказващ злонамереното разпространение на кадри със служители на силите на реда. Заради критиките, че този член потъпква свободата на словото и правото на информираност, правителството в крайна сметка повери на парламента задачата да измисли нова формулировка на спорния член. През януари проектът на закон трябва да бъде гласуван и в Сената.