Даниела и Дилшер са семейство, което очаква скоро дете. Тя е от България, той – от Индия. Той има ферма за крави и ниви, а тя в момента не работи. Сватбата им е била в Индия, а мъжът още даже не се е запознал с българската си рода, пише "Петел". Семейството подава молба за виза в посолството на България в Индия. Там се отнасят с недоверие и искат български документ за гражданския брак на Даниела и Дилшер.

Българката го осигурява и документите за визата са приети. Месец по-късно става ясно, че Дилшер Сингх няма да получи виза. Причината става ясна от копието на отказа, който ни изпрати Даниела: „Представените документи и информацията от проведеното интервю не доказват по убедителен начин целта на пътуване. Съмнения, че визата ще се ползва единствено с цел миграция“, пише в отговора от дипломатическата ни мисия в Делхи, подписан от Владимир Христов, трети секретар консул.

 

„Да, мислехме да отидем в България, да си купим къща и да отворим магазин за индийски дрехи, да си родя в България бебето, но... И така, нашите мечти ги разбиха заради някакво интервю. Много съжалявам, че съм от България, защото тук в Индия хората са много по-различни от нас, българите. Казаха ни да обжалваме отказа на визата, но обжалване може да се подаде единствено в България, а съпругът ми няма как да отиде да обжалва...“, разказа Даниела за изданието.