Бившият американски президент Барак Обама отправи остър коментар към Доналд Тръмп. Той разкритикува действията на президента през целия му мандат и заяви подкрепата си към бившия вицепрезидент Джо Байдън. 

"Надявах се, че, в името на страната, Тръмп може да вземе длъжността насериозно, но той не го направи. За 4 години не използва властта, която му дава този пост, за друго, освен да помогне на себе си и на хората около себе си. Той смята президентството за поредното реалити шоу, което му носи популярността, която толкова силно желае", заяви Обама.

До този момент той се въздържаше от коментари по отношение на властта. Преди дни обаче Тръмп и съпругата му Мишел си размениха остри реплики. По време на свое изказване на конвенцията на Демократическата партия, тя обрисува Тръмп като нещастен, разделящ обществото лидер, който не е успял да се справи с кризата след Ковид-19.

Тръмп ѝ отговори в социалните мрежи.

"Някой да обясни на @MichelleObama, че Доналд Дж. Тръмп нямаше да е тук, в красивия Бял дом, ако не беше работата, извършена от вашия съпруг, Барак Обама", написа той.