В пореден уикенд десетки хиляди излязоха по улиците в Москва, за да искат честни избори. Западни агенции определиха броя на участниците като 40 хиляди. Според руски медии броят им е 20 000, пише Нова. 

Недоволството е провокирано заради недопуснати представители на опозицията до местните избори в столицата. Протестът обаче скандира и срещу президента Путин. Част от митинга тръгна към сградата на президентската администрация и полицията започна да задържа протестиращи. Масови арести имаше и в Санкт Петербург.

„Много хора са тук, защото искат справедливост. Аз съм един от тях. Почти целия ми живот мина при управлението на Путин. Не съм радостен от това. Властта трябва да се сменя. Трябва да се вслушва в гласа на хората и винаги да е готова за диалог”, смята жителят на Москва Рамил.

„Това, което става, е извън всякакви норми. Затова сме тук. За да подкрепим независимите политици, както и задържаните от властите. Излязохме, за да покажем, че не сме доволни от ситуацията в момента", смята друг жител.