Немската полиция използва водни оръдия и лютив спрей, след като протестиращите в Берлин не се отзоваха на призивите да спазват дистанция и да си сложат маски. Хиляди се включиха в демонстрациите срещу Ковид мерките днес. 

След като бяха заляти с вода, някои от протестърите отговориха с пиратки и различни предмети. Униформените избягваха да се целят директно в тълпата, тъй като там имаше жени и деца, съобщава в свой репортаж АВС. Някои разтвориха чадъри и не отстъпиха от позициите си, но в крайна сметка бяха принудени да се отдръпнат. 

Повече от 100 души са арестувани, по информация на местни медии. Деветима полицаи са ранени. В следобедните часове редиците на протестърите значително оредяха, след като много от тях се разпръснаха. 

Някои развяха плакати с надписи "Законът за защита от инфекцията=Диктатура" и "Свобода и истина - не пипайте Конституцията". 

Масовите протести дойдоха на фона на проектозакон, който дава възможност на правителството да налага мерки за социална дистанция, носене на маски, да затваря определени обекти, за да ограничи разпространението на коронавируса. Проектът бе внесен в парламента и подписан от президента по-рано днес.