Актрисата Синтия Никсън, която стана популярна с ролята си на адвокатката Миранда в сериала "Сексът и гладът", ще се кандидатира за губернатор на щата Ню Йорк, съобщи Ройтерс, цитирано от Vesti.bg

Самата актриса съобщи това в социалната мрежа Туитър.

В надпревара за важния пост, 51-годишната Никсън ще се бори за номинацията на Демократическата партия срещу сегашния губернатор Андрю Куомо.

"Обичам Ню Йорк и ще се кандидатирам за губернатор", това написа популярната актриса в социалната мрежа.

След края на култовия сериал, Никсън се отдръпна от актьорската кариера. Тя съсредоточи вниманието си към различни социални дейности, както и множество каузи, свързани с образованието.

Ако Никсън бъде избрана, тя ще стане първата хомосексуална жена губернатор на Ню Йорк. 

Актрисата се ожени за партньорката си Кристин Маринони през 2012 г. Двете минаха под венчило три години след годежа си, който се случи по време на шествие в подкрепа на еднополовите бракове в Ню Йорк.

В изявление от щаба на Синтия Никсън се посочва, че някои от приоритети за актрисата ще бъдат здравеопазването, инфрастуктурата и наказателната система на щата.

Никсън, която е родена в Ню Йорк, каза, че през целия си живот никога не е живяла на друго място. 

"Дойде ни до гуша от политици, които ги е грижа повече за медийните заглавия и властта, отколкото за хората", казва Синтия Никсън.

Актрисата ще се бори за номинация от Демократическата партия през септември. Изборите за нов щатски губернатор ще бъдат през ноември.

Ако Куомо успее да се справи със сериозната конкуренция на Синтия Никсън, това ще бъде негов трети мандат като губернатор.