59 загинали и 527 ранени. Това е резултатът от ужасяващата масова стрелба по време на концерт в американския град Лас Вегас. Но това са просто цифри. Ако погледнем отвъд тях, ще видим лицата на хората, които съставят тази статистика. Хора от различен пол, възраст и раса, отишли да споделят влечението си към кънтри музиката, а превърнали се в жертви на 64-годишен пенсиониран счетоводител, стрелял по тях без ясна причина.

Сред загиналите е 29-годишният Сони Мелтън. Мъжът работил като медицинска сестра в Тенеси. В нощта на инцидента бил на концерта във Вегас заедно със своята съпруга Хедър. Тя оцеляла именно благодарение на него. "Той спаси живота ми. Сграбчи ме и започна да тича, когато усетих, че е ударен от куршум в гърба", разказва младата вдоица. "Искам всички да знаят какъв добросърдечен, обичащ и всеотдаен мъж беше моят съпруг", допълва тя.

Сони завършил университет през 2015 г. Бившите му колеги и преподаватели си го спомнят като добър човек.

Сред загиналите е и 33-годишната Рейчъл Паркър. Тя е работила като техник в полицейско управление в Калифорния. Също е била на концерта във Вегас, където е била застигната от куршумите на стрелеца Стивън Падък. По-късно починала в болницата.

Рейчъл работела в полицията OT 10 години, съобщава CNN. Посетила концерта в "Града на греха" с трима свои колеги. Един от тях също е бил прострелян, но не фатално.

Анджела Гомез е друга от загиналите при масовата стрелба. От училището, което посещавала, я определят като "весела, чаровна млада дама със страхотно чувство за хумор", която обичала сцената. Тя играела в пиеси като част от Детския театър на Ривърсайд, участвала в хора на училището, а освен това била и мажоретка в гимназията.

Това са едва три от 59-те (до момента) жертви на най-ужасяващата стрелба от подобен тип в модерната история на Щатите. Защото при такива инциденти първо се говори за статистиката, а лицата на хората и техните истории остават на заден план.

По-рано днес стана ясно, че полицията е открила цял арсенал в дома и хотелската стая на Стивън Падък - предполагаемият извършител на стрелбата. Подробностите четете ТУК

Превод и редакция: TrafficNews.bg