На 19 февруари 2016 г. Къванч Татлъту, често наричан турския Брад Пит, за изненада на милионите си почитатели по цял свят сключва брак с любимата си Башак Дизер. Сватбата им е в тесен семеен кръг в турското посолство в Париж.

Горе-долу по това време актьорът започва преговори с продуцентския гигант в южната ни съседка Ay Yapim. Оттам искат да го привлекат за главната роля в новия си сериал. Добре знаят, че той внимателно подбира проектите си и в същото време всичко, с което се захване, със сигурност става хит, пише 24 часа

Къванч е най-популярният турски актьор в света, така че участието му в техния сериал ще гарантира успех на бъдещия им проект. Така че продуцентите веднага се съгласяват на условията му. Най-важното от тях е неговата съпруга да се грижи за стайлинга му по време на снимките Башак Дизер е известна дизайнерка, която работи по различни тв продукции. Всъщност именно така се запознават и с Татлъту преди няколко години.

Другото условие е хонорарът му. Преговорите стигат дотам, че актьорът се съгласява за всеки епизод да получава по близо 100 000 турски лири (около 25 297 лева). Продукцията е от общо 32 серии, така че с хонорара си от нея от 3 200 000 лири (809 503 лева) затвърждава позицията си на най-скъпо платения турски актьор. Новият сериал, който Къванч започва да снима същата година, в която сключва брак, е “Искрите на отмъщението”.

С него се завръща и в българския ефир, след като Би Ти Ви залага на него за праймтайма си в новия тв сезон. Всъщност това е и телевизията, която го прави известен и у нас. През 2009 г. именно Би Ти Ви пуска “Перла”. Това е и първият сериал, в който Къванч играе главна роля. Дотогава се изявява предимно като модел и като такъв печели редица титли като “Най-добър модел в света” през 2002 г. “Перла” става световен феномен, а Къванч - истинска тв звезда.

На 14 януари 2010 г. Би Ти Ви излъчва последния епизод на сериала, а на 1 декември същата година пуска пак в праймтайма си мелодрама с Татлъту - “Забраненият плод”. Това е най-гледаният сериал в Турция, у нас също се следи с огромен интерес. Повратна точка в живота на актьора е участието му в “Езел” - съвременна история на класиката “Граф Монте Кристо”. С него той става и най-скъпоплатеният турски актьор в историята.

Покрай голямата си популярност Татлъту избягва да излага личния си живот и случващото се в него на показ.

Докато през януари тази година влезе в съда в Истанбул и даде показания пред прокуратурата, след като подаде жалба срещу бившия си счетоводител. Актьорът се оплака, че са му нанесени нематериални щети за 3,5 млн. турски лири (по това време това бяха около 1 507 000 лева) Актьорът обясни тогава, че редовно е превеждал пари към счетоводителя, с които той да плаща данъците му. Но проверка показала, че те изобщо не са били превеждани и заради това Къванч дължи огромна сума за такси, а и за начислени лихви по тях. Той решил да подаде жалба към прокуратурата, защото така и не успял да се свърже с човека, който отговарял за финансите му – Ердал Д. Оказа се, че прокурорът, който инициира разследване по случая, успява да намери счетоводителя. А той от своя страна отрича всички обвинения в измама. Въпреки финансовите загуби актьорът често се включва като доброволец към различни социални каузи. Още през 2016 г. стана посланик на УНИЦЕФ - подкрепи организацията и защити правото на всяко дете да получи образование.

Преди месец със съпругата си Башак станаха доброволци за спасяването на морски костенурки от вида карета. Звездната двойка помогна за спасяването на 64 бебета от този вид в рамките на проект на екологична организация. Татлъту и Дизер били в курорта Белек в Анталия за заснемането на филм, когато решават да се включат в проекта за защита на този застрашен вид. Двойката първо получава обучение от природозащитници, след което се присъединява към усилията за спасяването на бебетата костенурки. “Двамата изглеждаха развълнувани и доволни, когато с тяхна помощ костенурчетата успяха да стигнат до морето”, отбелязва турската агенция Демирьорен.

Съпругата на Къванч не пропусна да покаже как е минала спасителната операция с видео в социалната мрежа инстаграм. Там тя публикува кадри от лагера с останалите доброволци. После показа как актьорът изкопава дълбоки дупки в пясъка на брега, от които излизат костенурки бебета и уверено тръгват към морето, а Къванч развълнувано ги следва.

За да засилят звездното присъствие в новия сериал с негово участие “Искрите на отмъщението”, продуцентите привличат за екранна партньорка на Къванч Туба Бююкюстюн. Тя също е добре позната на зрителите на турски сериали - най-запомнящата роля е Аси от “Гордата Аси”, превърнал се в един от найпродаваните в историята на южносъседското кино.

Само преди месец тя влезе в класация на 100-те най-красиви жени в света на американския сайт Top Beauty World. 36-годишната актриса, майка на 7-годишни близначки, бе поставена на 17-о място в чарта.

“Искрите на отмъщението” започва на 11 септември и ще се излъчва всеки делничен ден от 20 ч по Би Ти Ви.