Боксьорът Скот Уестграт е спасил седем човешки живота чрез своите дарени органи, след като почина трагично, няколко часа след спечелен мач в края на февруари. Британски боксьор почина след спечелен двубой. Затова разкри неговата скърбяща майка Ребека, която сподели, че нейният син помага на други и след смъртта си, както е правил и преди това.

"Той помагаше на хората до самия край. Винаги бе на страната на аутсайдера, щеше да помогне на всеки. Беше толкова мил, щастлив, смел...Сега искам хората да го запомнят не само като боксьор, а като човекът, който беше."

31-годишният Уестграт почина от кръвоизлив в мозъка. В интервютата на ринга след успеха си той ясно показваше, че изпитва болка. По-късно същата вечер е закаран в болница, където умира на следващия ден, пише Gong.bg

"Не знаех, но той се е записал три път в списъка на донорите на органи. Когато отидох в болницата, го целувах и поставих ръка на сърцето му, то беше толкова силно. Помислих си, че който го вземе, ще е много щастлив." "Казаха ми, че е спасил седем души. Той помагаше на хората до края на живота си, такъв беше. Помагаше на всеки."

 

"Смъртта му бе толкова тежък момент, колкото би бил за всяка майка...Не мога да повярвам, че повече никога няма да го видя." Ребека обаче не изпитва лоши чувства към спорта, който отне нейния син.

"Той (боксът б.р.) прави толкова добри неща за много млади хора. Държи ги на верния път. Знам, че Скот го чувстваше по същия начин."