Хиляди служители в развлекателния бизнес излязоха на протест и Милано. Ресторантьори, собственици на клубове, хора на изкуството и други представители на бранша се обявиха против строгите мерки, които правителството налага заради новата вълна на коронавируса. Те настояват за дискусия с властите и начертаване на общ план за справяне с кризата.

Демонстрацията се проведе вчера, пред Миланската катедрала. Тя бе подкрепена и от редица известни артисти, сред които бе Ерос Рамацоти. 

"Днес няма условия за безопасен рестарт на дейността ни, но 750 хиляди художници, техници и мениджъри в музикалната индустрия се нуждаят от нови правила, за да преначертаят своето бъдеще", апелира известният певец в социалните мрежи.
 
Припомняме, че Италия бе една от държавите, които обявиха, че затягат мерките, за да избегнат повторна карантина. Властите върнаха задължителните маски на открити публични пространства. 

Маските също трябва да се носят в магазини, офиси, в обществения транспорт, както и в барове и ресторанти, когато хората не седят на маса. Мерките вече са въведени в някои части на Италия, в които се наблюдава нарастване на инфекциите, като например Рим, но последното съобщение ги прави валидни за територията на цялата страна.

Задава ли се втора вълна в Европа? Редица страни отчитат рекордни стойности от пролеттаФранция с над 1300 случая, Великобритания с над 840