Холивудският продуцент, когото редица известни актриси уличиха в сексуално посегателство, може и да се размине с правосъдието, съобщава сайтът TMZ. Оказва се, че разследването на поредицата случаи до този момент не е довело до откриването на годни доказателства. В крайна сметка всичко е ставало на четири очи, днес жената твърди, че е изнасилена, а той отрича. Дори пострадалата жена да е казала на други след случилото се, това пак не е достатъчно за пред съда доказателство. Всичко е дума срещу дума.

Източниците на най- четения клюкарски холивудски сайт твърдят, че повечето от случаите са прекалено стари и това ги прави невъзможни за разследване и събиране на годни доказателство. " Не е необходимо да имаме още пушещ пистолет. Но ако имаше видеозаписи как жената напуска хотелската стая на Уайнстийн разплакана, това може да послужи за пред съда. Повечето от хотелите от това време, обаче, са нямали видеонаблюдение, а дори и да са имали, никой не пази видеозаписите толкова дълго." Те твърдят също така, че няма как да представят пред съда биологичен материал, който обикновено се събира веднага след нападението. В момента разследване на сигнали за изнасилване, извършено от Уайнстийн, се провежда в Бевърли Хилз, Ню Йорк и Лондон. Всички се натъкват на едни и същи трудности. Впрочем все пак има шанс напористият холивудски продуцент да получи възмездие- изключение от правилото се прави в случаите, когато жертвата е непълнолетна. В тези случаи се приема, че нейните твърдения са достоверни.

22 актриси се оплакаха публично от сексуален тормоз от страна на Уайнстийн- сред тях са Анджелина Джоли и Гуинет Полтроу.
Харви Уайнстийн е продуцент с огромна мощ, създал някои от най-бляскавите кариери в Холивуд. Негови са класиките “Влюбеният Шекспир”, „Криминале“, „Талантливият Мистър Рипли“, „Малена“, „Английският пациент“, „Джанго без окови“, „Речта на краля" и други.