Бившият шеф на комисията по хазарта Огнемир Митев остава в ареста, реши специализираният съд. Според прокуратурата той е част от организираната престъпна група с лидер Васил Божков и е допринесъл за ощетяването на държавата с 559 милиона лева, тъй като не е упражнил контрол върху събирането на държавната такса.

Други членове на групата са Георги Попов, Александър Тумпаров и Борис Бекяров, предава 24 часа.

Митев има обвинение, освен за участие в престъпна група, и за длъжностно престъпление, тъй като не изпълнил служебните си задължения и не издал лиценз на дружество, от което настъпили щети за държавата.

Основни свидетели са Боян и Цветомир Найденови, които разказали за дългогодишните познанства на Митев с участници в групата. Той имал и много лични контакти с тях.

Други свидетели вероятно от комисията пък разказали, че той управлявал еднолично и създал привилегировано отношение към фирмите на Васил Божков.

Според съда, ако е на свобода, Митев може да извърши и друго престъпление, но не и да се укрие. Самият той каза, че е невинен и че проблемът е в закона за хазарта.

Припомняме, че днес срещу паричнат гаранция от 40 бона бе пуснат настоящият шеф на Държавната комисия по хазарта Александър Георгиев. Той също е обвинен в длъжностно престъпление по линия Божков, а според изнесените данни е направил пълни самопризнания и е разказал за схемата.

Освободиха шефа на Комисията по хазарт срещу 40 000 леваОчаква се прокуратурата да потвърди, че Божков е задържан в Обединените арабски емирства