Организираните туристи, които са на посещение в Турция, няма да бъдат засегнати от новите ограничения в страната. Турските власти наложиха страги мерки, като през седмицата е в сила вечерен час от 21:00 часа, а през уикенда е забранено излизането от домовете. 

Изключение се прави само за някои сектори, като доставките и производството на ключови стоки, ограниченията няма да важат.От Българското посолство в Анкара увериха, че пълната забрана за излизане извън домовете в съботните и неделните дни не се прилага спрямо чуждестранните граждани, вкл. българските граждани, които се намират временно на територията на Турция в качеството на ползватели на туристически услуги. Освобождаването от ограничителните мерки на чуждестранните туристи се прилага в случаите, когато пътуванията се осъществяват със специализиран транспорт на туристическите агенции и са част от предоставените туристически услуги като пакетни туристически пътувания, туристически екскурзии, почивки и трансфер.

Остава изискването за спазване на комендантски час в делничните дни - от 21.00 ч. -до 05.00 ч. на следващия ден.

Гражданите на чужди държави, които имат разрешение за пребиваване в Турция, не са освободени от задълженията за спазване на ограничителните мерки, припомнят от МвНР.