Азербайджан съобщава за 42 жертви на военни конфликт с Армения. Според посолството у нас сред тях има жени и деца, като за момента не се споменава точната им бройка. 206 цивилни са хоспитализирани със сериозни наранявания. 

Материални щети са нанесени по повече от 1 500 сгради и 241 инфраструктурни обекта. 

Баку обвини Ереван, че продължава настъплението си извън заната на конфликта, с което грубо нарушава международните споразумение. Според информация, подадена от там, Армения продължава атаките, въпреки договореното прекратяване на огъня с цел размяна на убити и военноплеттици. 

"Освен това, въпреки хуманитарното прекратяване на огъня, договорено по време на срещата на външните министри на Република Азербайджан и Армения в Москва с посредничеството на Руската федерация, с цел размяна на военнопленници и мъртви тела в сила от 12:00 часа на 10 октомври 2020 г., въоръжените сили на Армения продължават да атакуват жилищните райони и гражданската инфраструктура на Азербайджан.
На 13 октомври, в сутрешните часове, въоръжените сили на Армения обстреляха територията на района Тертер, грубо нарушавайки режима на хуманитарно прекратяване на огъня. През деня Армения наруши хуманитарното примирие в различни посоки Агдам, Агджабади, Горанбой и Тертер. В резултат на артилерийски обстрел частна къща на Елчин Алиев, жител на село Беновшалар в Тертерска област, се разпадна", пише още в съобщението.