В разнообразието от козметични продукти, базирани на естествени и биологични източници, серията с екстракт от охлюви SNAIL PERFECTION на REFAN се откроява и печели все повече почитатели, доволни от качествата й. 100% от участниците в проведен потребителски тест са споделили, че са с добра поносимост към продуктите от серията. Eкстрактът от охлюви в нея стимулира клетъчните функции и подпомага регенерирането на кожата след продължително излагане на слънце. Това негово свойство прави козметиката SNAIL PERFECTION изключително подходяща за употреба след слънчеви бани и козметолозите горещо я препоръчват през лятото.
Продуктите от серията са подходящи за кожа от всички възрасти и имат подчертано антибактериално и антиоксидантно действие. Богатството от активни компоненти в екстракта от охлюви забавя процесите на стареене и го прави безценен и незаменим природен продукт. Той съдържа алантоин, колаген и витамини А, С, Е, В6 и В12, еластин, гликолова и хиалуронова киселина. Познат е от времето на Хипократ като подмладяващ екстракт. Използва се като ефикасно средство за заличаване на белези, стрии и пигментация. Подпомага отделянето на мъртвите клетки, успешно успокоява раздразнената и зачервена кожа, омекотява я, облекчава възпаленията и възстановява водния баланс.
Козметичната линия SNAIL PERFECTION на REFAN включва дневен и нощен крем, серум за лице, флуид-концентрат, крем за ръце и крем за тяло.  Комбинираното използване на продуктите прави кожата по-стегната, еластична и хидратирана, възвръща нейния свеж вид и по този начин я подмладява и разхубавява.