"Красиви и Работливи" е рубрика на TrafficNews , в която ще гостуват дами, които ще развенчаят мита, че красивите жени разчитат единствено на външния си вид, за да постигнат мечтите си. Представителната и стилна визия са необходимо, но не и достатъчно условие за успеха на една жена. За да си пробие път във все още мъжкия ни свят, тя трябва да притежава още редица качества - да са комбинативни, пробивни, самоуверени, да държат егото си под контрол и да работят при високи нива на стрес. В същото време обаче те не бива да губят и женските си качества - да са  състарадателни, но без да са сантиментални, да внушават сигурност и закрила, да бъдат енергични и с приключенски дух. 

Истински празник за запалените модни почитателки са смяната на сезоните. А кога да заблестим и да бъдем съвършени, ако не на предстоящите празници? Новият сезон  есен/зима 2017-18 ни е подготвил много изненади и няма ни остави и за секунда да скучаем при избора на нови тоалети за нашия гардероб.

Лукс, блясък, изящество и мощни дози колорит завладяват модните подиуми през студения сезон. Сребристото ще бъде една от топ цветовите тенденции за сезона, а нотка на разгорещеност добавят всички актуални нюанси на червеното. Кадифето присъства по ревютата на най-големи дизайнери в света на модата, така че то остава също водещо за мода есен-зима 2017-2018.

Вярваме, че всяко момиче би добавило точно онзи фин нюанс, които би заел ролята на перфектния завършек на тоалета. Все пак мислим да се въртим около няколко ключови за този сезон думи – кадифе, сребърни обувки, блейзър, оувърсайз пуловер, елегантна пола…Позволено ни е да блестим колкото си пожелаем. Като истинска, коледна звезда. Тук влиза в сила целият блясък, който сме пазили през годината – диско рокли, пайети, ярки аксесоари. И не забравяйте – дори най-изпипаният до съвършенство аутфит не би заменил погледите на любимите ви хора.

За това какви тенденции ни е подготвила модата за новата година и на какво си струва да обръщаме внимание ще ни разкаже Атина Иванова. Тя е млада, амбициозна, провокиращо интелигентна и има собствена модна марка. Синеоката красавица е от онези вълшебници, които разказват приказки чрез едно капризно изкуство като модата. Тя оцветява живота й ненадейно, но предпоставките за това съществуват още в детството й.

Вижте какво ни разказа Атина за най-новите тенденции в света на модата:

- Представете се?

- Казвам се Атина Иванова. Родена съм в град Варна. На кратко за мен ще кажа , че съм изключително позитивен и енергичен човек, падам си и голям оптимист. Имам собствена модна марка- “ GODDESS ATINA”.

- Как решихте, че модата е вашето призвание?

-  От ранни детски години се интересувам и вълнувам от мода. Тя е моето вдъхновение за начинът ми на обличане и мислене. За мен тя не е нещо посредствено, а начин на изразяване на характера и изкуството, което всеки човек притежава малко или много. С течение на времето осъзнах, че именно това изкуство ми носи радост и хармония в живота. Повратния момент, в който реших да се занимавам с мода беше, когато след две години учене за юрист, осъзнах, че това не е за мен и не ми носи същата душевна радост, която ми носи модата.

- Красотата ли е най-важното нещо за вас?

- Не ! За мен категоризно красотата не е най- важното нещо от човешката същност. Да, тя играе важна роля в социалните среди, както и за самочувствието на човек, но не е достатъчна, за да се чувстваш пълноценно. Според мен, за да бъде един човек завършена личност трябва да бъде в хармония с вътрешното си и външно аз. Перфектния външен вид в комбинация с личностни качества и душевно спокойствие и разум , създават една завършена личност.

- Кои ще бъдат най-актуалните цветове на сезон есен/зима 2017/18?

- За тази зима най-модерният цвят са всички нюанси на огненото червено. Ако искате да привлечете вниманието в мрачните есенни дни на 2017- червеното е един прекрасен вариант. Другия модерен цвят за тази зима, както беше и предната, това е цвят “марсала “, като тук не забравяме да добавим и неговия по-тъмен вариант “портвайн “. Следва бледо розовото .

Един от цветовете , които не биха омръзнали никога. Бежово, оранжево, цвят горчица също присъстват сред най-модерните цветове през този сезон. Нека не забравяме и за неутрално сивото, синьото в нюанс “марина” и най - модерният за 2017 година - цвета на тъмния смърч. Той се използва в колекциите на много световни дизайнери.

- А кои са най-актуалните материи и принтове?

- Предпочитаните материи са вълна,  памучно италианско кадифе, копринен плюш, сурова вълна. При материите задължително трябва да отбележа водещото присъствие на денима и по-конкретно на комбинацията от дънково яке и дънки, която до скоро се възприемаше като демоде. Модерни ще бъдат също прозрачните материи и кожата.

Принтовете по дрехите ще бъдат много разнообразни. Най-модерни сред са животинските принтове, бродериите, тематични рисунки вдъхновени от Космоса и анимационни герои. Няма как да не спомена флоралните принтове, карето и ресните.

- Какво облекло препоръчвате  за коледните и новогодишни празници ?

-  За коледните и новогодишни празници препоръчвам топло, цветно облекло, изразяващо човешкото и семейно въодушевление от зимните празници.

- А какъв цвят да бъде облеклото в новогодишната нощ?

- Аз мисля, че цвета дори не е от толкова голяма значение. За мен всеки човек е индивидуален и най-важно е дрехата, с която си облечен, да те кара да се чувстваш специален.

- Как си представяте най-красивата рокля?

- Аз лично си представям най -красивата рокля дълга до земята, от сребрист или златист тюл, леко прозрачна, за да изразява женствеността на всяка дама, с обшити орнаменти в бароков стил или с фин златен или сребрист прашец по края. С подобна рокля , няма да има нужда от силен грим или специална прическа, дрехата ще е достатъчно силен акцент.