България загуби от Канада с 2:3 (25:17, 17:25, 25:20, 24:26, 8:15) втората си среща от Световното първенство в Полша. Играчите на Пламен Константинов позволиха да бъдат обърнати от 2:1 гейма и две точки до приключване на мача. Всичко вървеше идеално за нашите почти до края на четвъртия гейм. Соколов и компания имаха преднина от 23:20 и бяха само на 2 точки от спечелване на срещата. Вместо това обаче те допуснаха съперника си да направи 24:26 и да докара двубоя до тайбрек. В него съперникът ни бе безмилостен - 15:8 и 3:2 за Канада.

В класирането България продължава да бъде на първои място с 4 точки, но сме с мач повече от Руси

Първи гейм
Българските волейболисти влязоха много слабо в срещата, докато Канада показа изключителна защита и блокада. Атаките на Соколов и компания бяха спирани, а нашата защита не бе на ниво. Това се отрази на резултата и при първата техническа пауза резултатът бе 8:2 в полза на Канада.

Напътствията на Пламен Константинов дадоха резултат и постепенно разликата се стопяваше. Соколов се развихри, а при второто техническо прекъсване имаха аванс – 16:15.

Превъзходството на България стана все по-осезаемо и до края на гейма нашите нямаха никакви проблеми с Канада – 25:17.

Втори гейм
Канада дръпна в началото на втория гейм и излезе с преднина от 2 точки при първата техническа пауза. Йосифов докара резултата до равенство, но Гевин Шмит и компания отново натрупаха преднина от 3 точки.

България намали до 10:12 след великолепна атака на Николай Пенчев от зона 4 по диагонала, но до второто техническо прекъсване преднината на Канада бе 5 точки – 11:16.

При 11:18 Пламен Константинов взе второто си прекъсване в гейма. То обаче не даде нужния резултат и Канада не позволи стопяване на разликата. В крайна сметка съперникът ни успя да спечели гейма с 25:17 и да изравни резултата.

Трети гейм
Третият гейм започна равностойно, като двата състава не бъркаха при атаките си. Логично техническото прекъсване дойде при една точка разлика – 8:7 за България.

Грешка на Адам Симак даде 2 точки аванс на България при 9:7, а мощна атака на Цветан Соколов по правата доведе до 10:7.

Глен Хоуг взе прекъсване за Канада, но преднината на нашите продължи да набъбва. При второто техническо прекъсване Соколов и компания имаха преднина от 4 точки – 16:12. Канадците се съвзеха и намалиха преднината на нашите до 20:19.

Соколов и Алексиев обаче показа класа и взехме гейма с 25:20.

Четвърти гейм
Канада дръпна с 8:5 до първото техническо прекъсване, но до втората такава нашите обърнаха резултата. Соколов, Скримов и компания бяха във вихъра си,а добрата игра на блокада ни доближаваше до успеха.

България дръпна с 23:20, но блокади на Шмид и Хоуг. Отново Шмид изведе Канада до геймбол при 24:23.

Пламен Константинов взе прекъсване, Теодор Тодоров възстанови равенството 24:24 след атака през центъра. Блокаут на Гевин Шмит изведе Канада до геймбол №2 при 25:24. Ас на Гевин Шмит донесе успеха на Канада в 4-ата част с 26:24.

Тайбрек
Тайбрекът започна идеално за Канада – 4:2 в тяхна полза. Съперникът ни увеличи преднината си след блок на Дъф и атака на Шмит.

Виктор Йосифов намали до 5:7 с атака през центъра. Тодор Скримов би сервис в мрежата - 5:8 при смяна на игралните полета. Гевин Шмит атакува мощно за 9:6 за Канада.

Канадците бяха безпогрешни при атаките си и не оставиха шансове на нашите волейболисти. Пламен Константинов взе две прекъсвания, но и те не дадоха резултат – 15:8 и победа за Канада.

Източник: БЛИЦ