Пловдивският волейболен клуб Строител изтегли тежък жребий за първия кръг на турнира за Купата на България при мъжете. На този етап в надпреварата се включват само отборите от Висшата лига. На 2 декември ВК Строител гостува на фаворита за влизане в Суперлигата – Дея Бургас, като крайният победител ще се реши само в един мач.

Миналия сезон пловдивският тим се представи отлично в турнира, а играеше в трета дивизия на волейболното ни първенство. Тимът на Георги Михов отстрани Берое, след което бе на прага да стори същото и с елитния Черно море – водеше с 2:1 в Пловдив, но отстъпи с 2:3.

Без двама основни състезатели излиза ВК Строител в утрешното си гостуване от 16 часа на Попово в поредния кръг от шампионата във Висшата лига. Капитанът Борислав Чукалов е възпрепятстван и няма да може да вземе участие в мача, а Манчев е контузен. Под съмнение заради травма е и Леков. Въпреки това ВК Строител ще гони трета поредна победа, след като надигра последователно Раковски Севлиево като гост и Черноморец Бяла у дома в зала Строител.