Марица загуби с 3:0 от Динамо Казан в Колодрума в историческия си първи мач от групите на Шампионската лига, но се представи повече от достойно и бе равностоен срещу именития руски тим. Над 3000 души в Колодрума създадоха страхотна атмосфера и подкрепяха жълто-сините. Двата отбора сътвориха невероятни разгравания, най-интересното от които може да видите в прикаченото видео.

Старши треньорът на Марица Иван Петков бе доволен от играта с известни забележки. Трудно е да си загубил и да кажеш, че е било достойно представянето. Но с оглед на нивото на съперника, да. Бяхме в ритъма на мача. Остава горчивината, че можехме да се преборим за нещо повече. Нивото и опитът на нашия противник си оказаха думата, каза Петков.

Трудно е срещу този отбор да си активен в атака. Видя се, че когато ги поставим в нестандартна ситуация, те имаха затруднения. Малшанс, не се получиха нещата. Но бяхме близо. Не се отказахме и завърши мачът с емоция, продължи той. Трябва да анализираме нещата. Имаше много ситуации, в които не изпълнихме указанията.

Ние не мислим, че сме си свършили работата с класирането за групите. Имаме нашите амбиции и ще ги следваме. Ще гоним едно от първите две места. Определено другите отбори не са слаби, които няма да е предизвестен краят с тях, допълни Иван Петков.

Имаме желание да има нови попълнения, но ще коментираме, когато стане факт. Няма желаещи да напускат, но нека да оставим нещата под въпрос, тъй като предстои Купа България, завърши наставникът.