Отборът на "Ботев" Пловдив приключи със загуба сезон 2014/2015. "Канарчетата" допуснаха поражение на свой терен от "Локомотив" София с 0:2 и приключиха шампионата на 6-ото място в крайното класиране. И двете попадения в срещата паднаха през втората част, като точни за гостите бяха Антонио Ливраменто (64') и Димитър Велковски (90').

Ето и реакциит след мача в Трафикк ТВ:

Първият шанс в мача бе за "жълто-черните". В 6-ата минута Цветелин Чунчуков си осигури добра позиция, но Божидар Митрев успя да отклони топката в корнер след неговия удар. Две минути по-късно идентично спасяване направи и Адам Стаховяк след диагонален шут на Евертон Джилио.

В 25-ата минута включилият се в атака Даниел Златков се пребори за топката до аутлинията и намери Лазар Марин на чиста позиция. Младокът шутира от малък ъгъл, но отново Митрев спаси. Минута по-късно отново Марин бе в основата на опасност пред вратата на "Локо" Сф. Крилото центира отляво ниско по тревата, но Чунчуков не успя да засече топката на метри пред вратата на гостите.

В 29-ата минута столичните "железничари" организираха контраатака, при която Йордан Тодоров се озова на голова позиция. Халфът на гостите елиминира Стаховяк, но ударът му бе изчистен от голлинията от Йордан Христов.

В 36-ата минута шанс се откри и пред Иван Цветков. Капитанът на "Ботев" получи топката на десния фланг и навлезе в наказателното поле, но след като елиминира противник пропусна момента за стрелба и топката му бе отнета.

Второто полувреме започна с по-активни действия от стара на "канарчетата". В 54-ата минута Лазар Марин получи топката отляво в наказателното поле, но шутира над напречната греда.

Десет минути по-късно гостите поведоха в резултата. След грешка при изнасянето от страна на "канарчетата" топката попадна в Антонио Ливраменто, който опита шут от над 20 метра. Кълбото рикошира в крак на играч на "Ботев" и излъга Адам Стаховяк за 0:1.

Домакините можеха да изравнят в 76-ата минута, когато Йордан Христов завърши с мощен шут опасна атака в жълто-черно, но топката профуча на сантиметри покрай левия страничен стълб. В 80-ата минута Мариян Огнянов центрира за Цветелин Чунчуков, който стреля с глава в аут.

Стихийният опит на "Ботев" да изравни така и не се увенча с успех до края на двубоя. В заключителните минути в игра след 6-месечно лечение на контузия се завърна Александър Колев, който замени Радослав Терзиев.

Хвърлянето на сили в предни позиции от страна на "Ботев" помогна на гостите да отбележат и втори гол в самия край на мача. В добавеното време Владислав Романов се измъкна сам срещу Адам Стаховяк, вратарят спаси удара неговия удар, но при добавката Димитър Велковски не сгреши за крайното 0:2.

TrafficNews.bg