Турнир по хокей на трева ще се проведе в петък по случай националния празник 6 септември. В състезанието ще се  включат различни отбори от страната, организатори са СКХТ Пловдив и Българската федерация по хокей на трева. Турнирът ще си проведе в двора на училище СУ,,Константин Величков“ на изкуственото игрище. Турнирът ще бъде разделен на две възрастови групи – до 12 и до 14 години.

Пловдивският тим е един от най-успешните в страната с общо 7 представители в националните гарнитури – 2 момчета и 5 момичета. На Европейското първенство за юноши преди два месеца България стана 2-ра сред 8-те отбора, които участваха и сега младежите ще участват през 2020 година на младежките олимпийски игри.

 Успехите на момичетата не са по-маловажни. Те взеха участие в миналогодишния турнир в Сърбия, където спечелиха златни медали, а малко по-късно – отново в Сърбия, завоюваха сребърни и бронзови медали.  Двата национални отбора участваха и на Европейското първенство за юноши и девойки до 16 г., като се класираха четвърти при момчетата и при момичетата.