Българският национален отбор най-вероятно ще отнесе нова глоба заради недисциплинирана проява. Става въпрос за екшъните, които се разиграха по време на вчерашната европейска квалификация с Хърватия (0:1). В сектор "Б" се разрази бой между две агитки, а в същото време в сектор "Г" започна размяна на бомбички и сигнални ракети, заради което двубоят бе прекъснат за 4-5 минути, припомня Блиц.

Неприятното в случая е, че за трети път в рамките на три години има ексцесии по трибуните на мач на националния отбор. Първият път е през септември 2011 година, когато загубихме от Англия с 0:3 в европейска квалификация. Тогава фенове обиждат на расистка основа тъмнокожите играчи на Англия, сред които Ашли Йънг и Ашли Коул. След това УЕФА ни наказа само с парична глоба в размер на 40 хиляди евро.

Вторият път е на следващата 2012 година, когато направихме 1:1 с Дания в световна квалификация. Тогава бяха отправени расистки скандирания срещу левия бек на гостите Патрик Мтилига. Тогава ФИФА взе решение и ни наказа с мач при затворени врати. Така отнесохме глоба от 35 хиляди швейцарски франка и посрещнахме Малта пред празен стадион.

Третият случай е от вчера с разменени бомбички и факли, като този път не става въпрос за расизъм. УЕФА може да се смили и да ни наложи само парична глоба, но издънките се превръщат в рецидив, така че е напълно възможно следващият мач - по ирония на съдбата отново с Малта, да бъде пред празни трибуни.

На клубно ниво издънките също не са малко, като последната е свързана с Лудогорец. Тимът прие Реал Мадрид при частично затворен сектор заради расистки обиди срещу играчите на Стяуа.

TrafficNews.bg