Старши треньорът на волейболната Марица Иван Петков е със смесени чувства след загубата с 3:0 от европейския и световен клубен шампион от ВакъфБанк Истанбул. Той отчете разликата в класите и заяви, че мачът е можел да бъде и по-оспорван.

Иска ми се българският волейбол да се мери с големи отбори. Да, мачът можеше да бъде малко по-оспорван. Искам да не бъдем в ролята на аутсайдери. В момента реалностите са такива и трябва да се съобразим с тях. За месец и половин нашият отбор показва една много добра градация. Днес не съм доволен от играта ни във фаза атака. Прибързахме и вземахме грешни решения. Свършихме си добре работата в защита. Ние все още не сме изградили докрай нашия стил на игра, все още сме на 50% от това, което трябва да играем. Това е нормално, защото имаме девет нови състезателки. Ще се подготвим по най-добрия начин за мача срещу Алианц МТФ (Щутгарт) и ще се опитаме да спечелим, заяви треньорът на Марица.

Не ни достигна кураж и настроение да спечелим гейм. Започнахме двубоя без настроение. Имаше прекалено голям респект към отбора на ВакъфБанк. Трябва да си мотивиран още повече, че играеш срещу такива класни състезателки. С нивото на българското първенство не може да се оправдаваме. Нашият щаб прави всичко възможно, за да играем контроли срещу силни отбори в чужбина. Трябва да си повярваме и да се обединим като отбор, каза капитанката на Марица Нася Димитрова.