Халфът на Ботев Тодор Неделев е най-добрият футболист на Пловдив за 2017 година. Той получи 110 точки в анкетата, организирана от инормационната агенция Темпонюз. На второ място бе класиран капитанът на Ботев Лъчезар Балтанов, който събра 74 точки, а трети е Мартин Камбуров, който събра 55 точки. Марто игра за Локомотив през пролетта, а през есенния полусезон защитаваше екипа на Берое. 

В допитването се включиха общо 49 журналисти от 29 медии, както и по двама представители от пресслужбите на ФК Ботев и Локомотив Пд. 27 журналисти са поставили Неделев на първо място, 14 - на второ. На базата на предложенията и мненията на журналистите бе направена класацията и избрана призовата тройка, според техния вот. Първият в журналистическите анкетни листове получаваше 3 точки, вторият - 2, третият - 1 т. Призьорите бяха наградени в радио Пловдив. Те получиха специални купи и плакети от Зоналния съвет на БФС. Наградата на Неделев връчи легендата на Ботев Петър Зехтински. Анкетата се възобновява, след като в продължение на години в Пловдив такава липсваше.

Бяха отличени и още двама играчи. Бившият таран на Ботев Омар Косоко бе определен за най-добър чужденец, играл за пловдивски отбор през 2017 година, а бившият голмайстор на Марица и Ботев и настоящ нападателят на американския Тампа Бей Георги Христов получава приз за най-добър пловдивчанин, играещ в чужбина. Ето и останалите играчи, които влязоха в класацията за футболист на Пловдив: на 4-то място са Омар Косоко и Цветомир Панов с по 8 точки, на 5-о - единственият футболист в анкетата от Марица Венци Гюзелев с 6, на 6-о - Димо Бакалов и Фернандо Виана с по 5, на 7-о - Антонио Вутов, Архан Юсуф, Пламен Димов, Иван Чворович, Стивън Петков и Йордан Минев с по 2 и на 8-мо - Дуде Ндонгала, Димитър Велковски, Радослав Терзиев, Наско Милев и Бирсент Карагарен с по 1 точка.