От 19 до 22 октомври 2017г. град Пловдив за осми път ще е домакин на традиционния международен турнир по спортна аеробика PLOVDIV CUP AEROBICS OPEN. И тази година състезанието е едно от малкото в света, включени в годишния календар на международната федерация по гимнастика. Предстоящото събитие се организира от СК”Аеробика – АМД” с подкрепата на Община Пловдив и Българския съюз по аеробика. Състезанието  ще се проведе в Палата 6 на Международен пловдивски панаир. Тази година Пловдив ще има удоволствието да посрещне рекорден брой участници - 416 от 15 държави: Алжир, Азербайджан, Великобритания, Германия, Гърция, Египет, Испания, Молдова, Нова Зеландия, Русия, Турция, Унгария, Финландия, Швейцария, България.

Много от държавите са традиционни участници в турнира, но има и такива като Гърция, Египет, Испания, Унгария и Финландия, които са първи път регистрират своето присъствие в гр.Пловдив. В състезанието участие ще вземе и пълния състав на националния отбор на България по спортна аеробика за мъже и жени, които само  преди по-малко от месец се завърнаха от успешното си участие в Европейско първенство в гр. Анкона Италия. Публиката ще може да види изпълненията на Ана-Мария Стоилова, Антонио Папзов, Дарина Пашова, Ивелина Лукаки и Тихомир Баротев – всичките световни медалисти във състезателния си период при юноши и девойки и носители на Световната купа за тази година в категория „Групи“ при мъже и жени.
 
Световно известни имена в спортната аеробика като Иван Парехо и Сара Морено (Испания), Дора Хейги (Унгария), които са многократни световни и европейски шампиони ще бъдат също участници в турнира но не като състезатели, а като съдии и треньори след вълнуващо прекратяване на дългогодишната си състезателна кариера на изминалото през месец септември Европейско първенство. На състезанието ще присъства и Моника Виетхоф – Член на Техническата комисия по спортна аеробика към Европейската федерация по гимнастика (UEG).
 
Програма на състезанието:

18-19 октомври Пристигане на делегациите.Тренировки
20 октомври 17:15 - 17:45 Официално откриване
20 октомври 17:45 – 20:30 Квалификации
21 октомври 09:30 – 20:45 Квалификации
22 октомври 10:00 – 16:00 Финали