Много силно представяне на пловдивския клуб „Цар Симеон 1898“ на Купа Пловдив. Традиционният турнир се проведе днес  в зала "Колодрума". Надпреварата беше и мемориал в памет на големите български колоездачи Иван Бобеков, Христо Хинков и Борислав Христов. 

Пловдивските колоездачи записаха две първи места, едно второ и едно трето при мъжете, а при юношите старша възраст завършиха с две бронзови отличия и така общата бройка на медалите беше 6.

Специални гости на Купа Пловдив бяха кметът на Пловдив Костадин Димитров и председателят на Българската федерация по колоездене Евгени Балев. Те участваха и в награждаването на призьорите. 

Мартин Папанов, който е най-добрият пловдивски колоездач в момента, триумфира в състезанието - издръжливост по точки. Той спечели с 60 точки пред Мартин Попов от Долчин - 38 точки, а бронза отиде за друг представител на пловдивския клуб Цар Симеон - Петър Димитров с 28 точки. 

В дисциплината Омниум при мъжете първи стана отново Мартин Папанов, който изпревари своя съотборник Петър Димитров. Трети завърши Мартин Попов от Долчин. 

В дисциплината Кейрин при мъжете триумфира Миросла Минчев от Спринт, а втори е Георги Лумпаров от Хемус. Бронза отиде при Павел Николов също от Спринт. 

При юношите в Омниума спечели Георги Георгиев от Спринт, а Кевин Хаджиев от Лясковец завърши със сребро. Бронзовият медал отиде при Кристиан Вагашев от Цар Симеон. 

При издръжливостта по точки отново това беше тройката - първо място за Георги Георгиев от Спринт с 45 точки, второ място за Кевин Хаджиев от Лясковец с 18 точки, а Кристиан Вагашев от Цар Симеон спечели бронз с 13 точки. 

В дисциплината Кейрин трета титла взе Георги Георгиев от Спринт, втори завърши Никола Добрев от Варна, а трети е Кевин Хаджиев от Лясковец.  

Всички призьори получиха медали, купи и парична премия. 

"Получи се силно и конкуретно състезание. Доволни сме от организацията и представянето на нашия отбор. Имаме първо и второ място при мъжете. Мартин Папанов се представя доста добре. Той спечели и последния етап на Обиколката на България, но за съжаление го наказаха с 20 сек., а за мен това не беше правилно. Трудности в нашия спорт има много за съжаление. На децата все по-малко им се спортува. Опитваме се да поддържаме нашия спорт жив. Другата седмица ни предстои Републиканско първенство отново тук в Колодрума и в края на месеца ще се състои и Балканско първенство отново тук в Пловдив", заяви пред TrafficNews главният треньор на "Цар Симеон" и организатор на турнира на Купа Пловдив - Петър Павлов. 

Ето и резултатите: 

Мъже 

Издръжливост по точки 

1. Мартин Папанов -  Цар Симеон 1898 (Пловдив)

2. Мартин Попов - Долчин (София)

3. Петър Димитров -  Цар Симеон 1898 (Пловдив)

Омниум 

1. Мартин Папанов -  Цар Симеон 1898 (Пловдив)

2. Петър Димитров -  Цар Симеон 1898 (Пловдив)

3. Мартин Попов - Долчин (София)

Кейрин 

1. Мирослав Минчев - Спринт (Разград)

2. Георги Лумпаров - Хемус (Троян)

3. Павел Николов - Спринт (Разград)

Юноши старша възраст 

Издръжливост по точки 

1. Георги Георгиев - Спринт (Разград)

2. Кевин Хаджиев - Лясковец

3. Кристиан Вагашев - Цар Симеон 1898 (Пловдив)

Омниум 

1. Георги Георгиев - Спринт (Разград)

2. Кевин Хаджиев - Лясковец

3. Кристиан Вагашев - Цар Симеон 1898 (Пловдив)

Кейрин 

1. Георги Георгиев - Спринт (Разград)

2. Никола Добрев - Варна 

3. Кевин Хаджиев - Лясковец