Боксьорката Станимира Петрова, която преди броени дни донесе ново злато за България на Европейските игри в Минск, застава начело на една благотворителна кауза. 

Спортистката ще направи всичко възможно, за да помогне на 37-годишната Йорданка Митева от Ямбол, която преди време е претърпяла тежък инцидент, оставил в инвалидна количка. Тя е майка на две прекрасни деца и те са цялото й семейство. Йорданка работи, учи и се грижи за всички. За да се изправи отново на крака, на младата жена са необходими 90 000 лева за лечение. Но тя не разполага с тези средства.

Така Станимира Петрова става един от посланиците на Фондация “Докосни щастието” и част от кампанията “Осинови кауза”.

Боксьорката от Асеновград организира благотворителен търг под наслов “Станимира Петрова и шампиони” чрез фейсбук страницата на Йорданка “Да победим заедно с Йорданка”. Тя призовава всички свои колеги от спортните среди да дарят ценни за тях предмети.

"Аз съм първата, която дарява екипа, с който преди няколко дни спечелих златния медал. Към тази идея се присъединяват много български спортисти, за което съм изключително благодарна. Това може да се случи на всеки един от нас. Не оставайте безучастни. Дарете и Вие, помогнете и Вие", казва в емоционалното си послание в социалните мрежи Станимира.

Благотворителния търг “Станимира Петрова и шампиони” в помощ на Йорданка Митева ще започне след броени дни!

Ето как и къде всички могат да помогнат за възстановяването на Йорданка:

Paypal: https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr…
Титуляр: Йорданка Митева
IBAN: BG90FINV91501317313214
SWIFT: FINVBGSF
Банка: Първа Инвестиционна Банка
Helpkarma: https://bg.helpkarma.com/…/da-pobedim-zaedno-s-yordanka-536…